1000 блюд от салатов до десертов для праздников и на каждый день
Ingredients
Груші - 1 кг
Цукор - 1,1 кг
Вода - 0,75 склянки
Directions
1Солодкі соковиті груші, стиглі, але ще тверді, очистити від шкірки та серцевини, розрізати на дольки завтовшки 2 см або на половинки, бланшувати в киплячій воді 4-6 хвилин, охолодити.
2Викласти в таз з сиропом, приготованим з цукру та води (в якій бланшувалися груші), і варити, доки дольки не стануть світлими. За варінням варення необхідно безперервно стежити, і якщо деякі дольки груш вже будуть готові (стануть прозорими), їх необхідно вийняти з тазу і перекласти в інший посуд, а решту варити до повної готовності. В кінці варіння раніше відібрані з таза дольки перекласти назад, потім зняти таз з вогню.
3Груші розкласти в банки, залити сиропом, закрити кришками і стерилізувати: 0,5 л - 20 хвилин, 1 л - 30 хвилин. Після стерилізації гарячі банки одразу закатати.