1ЗДОБНЕ ТІСТО: Дріжджі розмішати в трохи теплому молоці. Борошно просіяти в каструльку, з'єднати з розведеними дріжджами та всипати цукор, розмішати до однорідності, поставити в тепле місце і дати піднятися.
2Коли тісто підніметься, додати до нього невелику кількість молока та вершкове масло, розтерті з цукром, борошно, жовток і сіль (на кінчику ножа). Масу добре вибити, щоб відставала від рук. Дати тісту знову піднятися.
3Після викласти тісто на дошку, розділити на частини (ватрушки) та перекласти на деко, змащене маслом.
4Сир (творог) протерти через сито, ваніль потовкти з цукром, масло розтерти зі сметаною. Всі компоненти з'єднати, добре змішати, покласти на тісто, змастити яйцем і поставити в духовку.