Фісташки несолені, очищені та грубо нарізані - 1 ст. ложка
Базилік - кілька листочків (необов'язково)
Кінза - 1 жменя листочків (необов'язково)
ДЛЯ ЗАПРАВКИ:
Шпинат - 1 чашка листя
Тофу шовковий - 3 ст. ложки
Часник - 1 зубчик,
Лимон - 0,5 шт. (сік)
Сіль морська
Перець чорний свіжомелений
Васабі- 1‑2 ч. ложки
Directions
1Покласти рисову вермішель у миску та залити окропом. Залишити на 5 хвилин (або відповідно до інструкції на упаковці), потім злити та відкласти.
2ЗАПРАВКА: Покласти листя шпинату в кухонний комбайн і розмолоти. Додати шовковий тофу, очищений і розрізаний навпіл часник, лимонний сік, сіль та перець і знов перемолоти. Додати васабі, потроху за один раз, спробувати та додати більше васабі або приправити за смаком, розмолоти в пюре. Перекласти заправку у миску. (Заправка розрахована на 4 порції. Додаткові порції можна зберігати у герметичному контейнері у холодильнику до 3 днів.)
3Змішати в чаші тонко нарізаний вздовж цукровий горошок, тонко нарізаний редис та лаймову цедру, заправте сіллю та перцем, а потім струсонути з невеликою кількістю васабі.
4Перенести локшину у чашу, потім додати очищений, розібраний на сегменти та нарізаний лайм. Покласти суміш цукрового горошку та залишки заправки, потім посипати фісташками, базиліком та листям кінзи (якщо використовуються) і додати дольку лайму (якщо використовується), щоб вичавити сік над чашею.