100 рецептов при гипотонии. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)
Yields: 10 л
Ingredients
Смородина біла - 6 кг
ДЛЯ СУСЛА (10 л):
Сік білої смородини - 4 л
Цукор - 2,4 кг
Вода - 4,5 л
Горілка - 1 л
Вино - 10 л
Directions
1Білу смородину ретельно перебрати, видаляючи всі гілочки та незрілі ягоди. Промити, обсушити і вичавити сік. Додати в сік 1,6 кг цукру та винести в прохолодне місце для початку бродіння.
2Через 10 днів, після закінчення бродіння, вино проспиртувати: влити горілку, все перемішати до отримання однорідної міцності та залишити на 5 днів (вино з білої смородини можна готувати будь-якої міцності).
3Потім процідити та додати решту цукру - 0,8 кг і розмішати.
4Розлити вино по пляшках, щільно закрити та поставити в темне холодне місце.
5Через 2‑3 місяці вино можна подавати до столу.