100 рецептов при гипотонии. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)
Ingredients
Смородина чорна - 3 кг
ДЛЯ СИРОПУ:
Цукор - 1 кг
Вода - 3 л
Directions
1Ягоди чорної смородини відокремити від гілочок, перебрати, видаляючи сторонні домішки, вимити охолодженою кип'яченою водою, розчавити та висипати в бутиль місткістю не менше 8 л.
2СИРОП: В окремий посуд налити воду, всипати цукор і нагріти суміш до повного розчинення цукру.
3Сироп охолодити до 22°C і влити в ємність зі смородиною. Залишити для бродіння на 6 днів.
4Після цього вино процідити через тканину, потім відфільтрувати через вату і розлити в чисті сухі пляшки.
5Пляшки закупорити вимитими та замоченими у вині пробками і зберігати в сухому і прохолодному приміщенні.