Голубці м’ясні
страви з м'яса здорове харчування
13 Червня, 2017
100 рецептов при бессоннице. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)
Ingredients
М'ясо - 300 г
Рис - 0,5 склянки
Яйця - 0,5 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Капуста - 500 г
Жир топлений - 2 ст. ложки
Сіль
Перець
ДЛЯ СОУСУ:
Томат - 2 ст. ложки
Цукор - 2 ст. ложки
Бульйон м'ясний - 1,5 склянки
Пряник - 1 шт.
Сухарі з житнього хліба - 2 ст. ложки
Лимонна кислота
Перець
Directions
1Білокачанну капусту промити, очистити від верхнього листя, вирізати качан, потім опустити на 5 хвилин в підсолену киплячу воду і, коли вона охолоне, відокремити цілі великі листки, які злегка відбити.
2Варене м'ясо пропустити через м'ясорубку, змішати з відвареним розсипчастим рисом, пасерованою ріпчастою цибулею, сіллю, перцем і вареними рубаними яйцями.
3На відбиті капустяні листки покласти фарш і акуратно загорнути, надаючи виробу форму конвертика або ковбаски.
4Приготовлені голубці укласти в каструлю, сотейник або сковороду з високими бортами, залити соусом, щоб він покрив голубці, поставити на вогонь і тушкувати 30-40 хвилин.
5Подавати з соусом.
6СОУС: Протерті сухарі та пряник розвести процідженим гарячим бульйоном, додати томат, перець, цукор, лимонну кислоту, сіль і варити при слабкому кипінні, помішуючи, 10 хвилин.