Горох із баклажанами та куркою по-алжирськи
Горох із баклажанами та куркою по-алжирськи

Горох із баклажанами та куркою по-алжирськи

      

21 Травня, 2018

Это вкусно 2017 №10

Ingredients

Курка - 4 гомілки

Горох жовтий колотий - 1 склянка

Баклажани - 1 шт. великий

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Помідори - 1-2 шт.

Перець болгарський червоний - 1 шт.

Часник - 2 зубчики

Олія рафінована - 100 г

Зелень петрушки

Спеції для курки

Душиця (материнка) суха

Перець духмяний

Сіль

Помідори черрі (для декору)

Directions

1Горох замочити на ніч.

2Вранці злити воду, промити і варити в невеликій кількості води хвилин 30.

3Поки вариться горох, замаринувати гомілки в спеціях для курки.

4Через 30 хвилин гомілки обсмажити з двох боків.

5Баклажан нарізати кружальцями, посолити. Дати постояти, доки буде робитися заправка для гороху.

6ЗАПРАВКА: Нарізати цибулю півкільцями, часник - пластинками, помідори та перець - кубиками. Пасерувати цибулю і часник на олії пару хвилин, додати помідори, перець і горох (воду, яка залишилася при варінні гороху, злити). Добре перемішати, додати спеції. Накрити кришкою, зменшити вогонь і залишити хвилин на 5.

7Кружальця баклажана промити, обсмажити з двох боків на олії.

8Укласти в форму гомілки, по краях - баклажани, на них - горох з овочами. Зверху накрити другим шаром баклажанів, на них укласти половинки помідора або черрі. Запікати в духовці, попередньо розігрітій до 180 С, хвилин 20 до готовності курочки.

Початково страва повинна готуватися в таждині - глиняній посудині, схожій на велику глибоку сковороду з високою конусоподібною кришкою. Обов'язкова умова - дуже товсті дно та стінки, а також маленький отвір у кришці, через який виходить пар, не даючи рідини втікати з-під кришки.

00:00