Гречка з корицею і грушею в сиропі
каші та круп'яні страви здорове харчування
20 Липня, 2018
172 рецепта лучших блюд без глютена (Еда, которая лечит)
Ingredients
Гречана крупа - 1 склянка
Вода - 2,5 склянки
Груші - 2 шт.
Вода для сиропу - 150 мл
Цукор - 3,5 ст. ложки
Апельсини - 0,5 шт. (цедра)
Кориця - 0,5 ч. ложки
Сіль
Олія - 2 ст. ложки
Directions
1Гречку за необхідності перебрати, промити, викласти на дрібне сито, щоб вода стекла.
2У каструлі розігріти олію і на середньому вогні обсмажувати гречку при постійному помішуванні 5 хвилин, посолити, додати корицю, підсмажувати ще 1 хвилину.
3Залити окропом, додати 0,5 ст. ложки цукру. Зменшити вогонь, прикрити кришкою і варити 5 хвилин.
4Потім вогонь вимкнути, щільно закрити кришкою, залишити на 20‑25 хвилин.
5Груші очистити від шкірки, розрізати навпіл, вирізати серцевину та нарізати скибочками.
6У сотейник налити невелику кількість води, додати цедру апельсина, довести до кипіння. У киплячу воду покласти скибочки груші (якщо груші тверді) та проварити 3 хвилини. Потім груші вийняти з води.
7Покласти в воду 3 ст. ложки цукру і варити сироп 10 хвилин, щоб він добре уварився.
8Покласти в сироп грушу і варити ще кілька хвилин. Шматочки мають просочитися сиропом, але не розваритися.
9Викласти на тарілку гречку, зверху - шматочки груші в сиропі.
Дієта безглютенова