груша
груша

Груша зі спеціями

    

25 Вересня, 2016

Уолтер Уиллет, Патрик Дж. Скеррет. Химия здорового питания

  • Yields: 4 порції

Ingredients

Груші - 4 великі

Вино сухе біле - 1 склянка

Вода - 1/2 склянки

Сік виноградний світлий - 1/2 склянки

Мед - 1 ст. ложка

Ванілін - 1 ст. ложка

Кардамон - 1 стручок або 1/8 ч. ложки меленого

Гвоздика - 2 квітки

Мускатний горіх мелений - 1 щіпка

ПОСИПКА

Мигдальна стружка - 2 ст. ложки

Фісташки - 2 ст. ложки

Directions

1Стиглі, але досить тверді груші очистити від шкірки і серцевини, трохи зрізати нижню частину груш, щоб вони стояли рівно.

2Змішати всі інгредієнти в невеликій каструльці і довести до кипіння. Занурити туди груші, зменшити вогонь і тримати під кришкою 12-15 хвилин до розм'якшення. Дістати груші шумівкою. Знов збільшити вогонь, довести до кипіння і варити 10-15 хвилин, щоб вийшов сироп. Процідити його через марлю в миску або стакан. Накрити кришкою і остудити.

3ПОСИПКА: фісташки обсмажити і подрібнити в блендері або дрібно порубати ножем.

4Розрізати груші навпіл, кожну половину нарізати уздовж на 5 скибочок, залишивши верхівку цілою. Розкласти по 2 половинки груші на десертні тарілки і розгорнути скибочки віялом. Полити кожну грушу 1/4 склянки сиропу і посипати 1 ч. ложкою горіхів.

Кардамон - це приправа, яка часто використовується для приготування десертів в Індії. Він надає грушевому сиропу унікальний присмак, але при бажанні можна його не додавати.

1 порція десерту майже повністю забезпечує добову потребу у вітаміні С і містить велику кількість вітаміну Е.

ПРИ ДІАБЕТІ. Загальна кількість вуглеводів - 42 г. Відповідає 2 порціям фруктів і 1 порції жирів.

ПРИ ОБМЕЖЕННІ СПОЖИВАННЯ НАТРІЮ. В 1 порції міститься 360 мг калію.

ПРИ ВАГІТНОСТІ. Більша частина алкоголю випаровується, коли груші варяться. Але можна взагалі не додавати вино і замінити його виноградним соком, щоб десерт не містив спирту.

00:00

Nutrition Facts

Calories220 ккал
Sodium5,9 г
Protein2,7 г
Cholesterol0 г
Total Fat5 г
Saturated Fat0,47 г
Polyunsaturated Fat0,95 г
Monounsaturated Fat2,86 г
Trans Fat0 г
Total Carbohydrates42 г
Dietary Fiber5,9 г