Груші натуральні
23 Липня, 2018
Витаминные заготовки (Семь поварят)
Экспресс-заготовки для тех, у кого много дел
Яблоки и груши. Лучшие рецепты домашних заготовок
Ingredients
Груші незрілі щільні - 3 кг
Лимонна кислота - 2 г
Вода
Directions
1Груші вимити, видалити шкірку та насіннєву камеру, нарізати на дольки та покласти в миску з холодною водою. Щоб нарізані груші не потемніли, у міру підготовки укладати їх в підкислену воду (1 г лимонної кислоти на 1 л води).
ВАРІАНТ 1:
1Підготовлені дольки груш бланшувати не більше 10 хвилин, одразу охолодити в холодній воді, розкласти в банки та залити окропом. У кожну банку додати лимонну кислоту (на банку 0,5 л - 0,5 г, 1 л - 1 г).
2Стерилізувати: 0,5 л - 15‑20 хвилин, 1 л - 20‑35 хвилин, 3 л - 35 хвилин.
3Банки закатати, перевернути догори дном, дати охолонути.
ВАРІАНТ 2:
1Груші бланшувати у слабкому розчині лимонної кислоти (на 1 л води - 1 г кислоти) при 85°C. Час бланшування залежить від величини нарізаних дольок і становить 5‑10 хвилин.
2Бланшовані груші негайно охолодити у воді й укласти в стерилізовані банки. Залити киплячою водою, додати лимонну кислоту (на літрову банку - 1 г кислоти), прикрити прокип'яченими бляшаними кришками та поставити в каструлю з підігрітою водою.
3Стерилізувати в киплячій воді: банки 1 л - 18‑20 хвилин, 3 л - 35 хвилин.
4Негайно закатати кришки, банки перевернути і залишити на добу.