Груші натуральні консервовані
Груші натуральні консервовані

Груші натуральні

  

23 Липня, 2018

Витаминные заготовки (Семь поварят)

Экспресс-заготовки для тех, у кого много дел

Яблоки и груши. Лучшие рецепты домашних заготовок

Ingredients

Груші незрілі щільні - 3 кг

Лимонна кислота - 2 г

Вода

Directions

1Груші вимити, видалити шкірку та насіннєву камеру, нарізати на дольки та покласти в миску з холодною водою. Щоб нарізані груші не потемніли, у міру підготовки укладати їх в підкислену воду (1 г лимонної кислоти на 1 л води).

ВАРІАНТ 1:

1Підготовлені дольки груш бланшувати не більше 10 хвилин, одразу охолодити в холодній воді, розкласти в банки та залити окропом. У кожну банку додати лимонну кислоту (на банку 0,5 л - 0,5 г, 1 л - 1 г).

2Стерилізувати: 0,5 л - 15‑20 хвилин, 1 л - 20‑35 хвилин, 3 л - 35 хвилин.

3Банки закатати, перевернути догори дном, дати охолонути.

ВАРІАНТ 2:

1Груші бланшувати у слабкому розчині лимонної кислоти (на 1 л води - 1 г кислоти) при 85°C. Час бланшування залежить від величини нарізаних дольок і становить 5‑10 хвилин.

2Бланшовані груші негайно охолодити у воді й укласти в стерилізовані банки. Залити киплячою водою, додати лимонну кислоту (на літрову банку - 1 г кислоти), прикрити прокип'яченими бляшаними кришками та поставити в каструлю з підігрітою водою.

3Стерилізувати в киплячій воді: банки 1 л - 18‑20 хвилин, 3 л - 35 хвилин.

4Негайно закатати кришки, банки перевернути і залишити на добу.

00:00