Гугельхопф (німецький різдвяний кекс)
Гугельхопф (німецький різдвяний кекс)

Гугельхопф (німецький різдвяний кекс)

  ,     , ,

24 Липня, 2018

Яркие украшения кексов (Вкусно. Быстро. Доступно)

Ingredients

Борошно - 2 склянки

Сіль

Дріжджі сухі - 1 пакетик

Молоко топлене - 150 мл

Апельсини - 1 шт. великий стиглий

Цукрова пудра ванільна - 100 г + для обсипання

Яйця - 2 шт.

Масло вершкове - 150 г

Родзинки - 0,5 склянки

Мигдаль смажений - 0,5 склянки

Directions

1Дріжджі розвести в теплому молоці, додати 1 ст. ложку цукрової пудри та залишити в теплому місці до утворення пишної шапочки.

2Зняти з апельсина цедру, з м'якоті вичавити сік.

3Змішати всі сухі інгредієнти.

4Родзинки ретельно промити та обшпарити.

5Яйця розтерти з маслом і залишками ванільної пудри в однорідну пишну масу. Додати до масляної суміші апельсиновий сік і цедру.

6Змішати базову основу з борошняною сумішшю і ретельно вимішати. Тісто прибрати в тепле місце на 1 годину.

Гугельхопф (німецький різдвяний кекс)

7Коли тісто підійде, змішати його з родзинками.

8На дно форми покласти мигдаль і зверху викласти тісто. Залишити ще на 30 хвилин.

Гугельхопф (німецький різдвяний кекс)

9Випікати кекс у розігрітій до 200°С духовці 40‑50 хвилин.

10Готовому кексу дати трохи охолонути, перевернути на тарілку, покрити мереживною тканиною і рясно присипати ванільною пудрою.

Гугельхопф (німецький різдвяний кекс)

00:00