Гугельхопф (німецький різдвяний кекс)
декорування, солодка випічка німецька кухня духовка, Різдво, святкове
24 Липня, 2018
Яркие украшения кексов (Вкусно. Быстро. Доступно)
Ingredients
Борошно - 2 склянки
Сіль
Дріжджі сухі - 1 пакетик
Молоко топлене - 150 мл
Апельсини - 1 шт. великий стиглий
Цукрова пудра ванільна - 100 г + для обсипання
Яйця - 2 шт.
Масло вершкове - 150 г
Родзинки - 0,5 склянки
Мигдаль смажений - 0,5 склянки
Directions
1Дріжджі розвести в теплому молоці, додати 1 ст. ложку цукрової пудри та залишити в теплому місці до утворення пишної шапочки.
2Зняти з апельсина цедру, з м'якоті вичавити сік.
3Змішати всі сухі інгредієнти.
4Родзинки ретельно промити та обшпарити.
5Яйця розтерти з маслом і залишками ванільної пудри в однорідну пишну масу. Додати до масляної суміші апельсиновий сік і цедру.
6Змішати базову основу з борошняною сумішшю і ретельно вимішати. Тісто прибрати в тепле місце на 1 годину.
7Коли тісто підійде, змішати його з родзинками.
8На дно форми покласти мигдаль і зверху викласти тісто. Залишити ще на 30 хвилин.
9Випікати кекс у розігрітій до 200°С духовці 40‑50 хвилин.
10Готовому кексу дати трохи охолонути, перевернути на тарілку, покрити мереживною тканиною і рясно присипати ванільною пудрою.