курка запечена або фарширована
курка запечена або фарширована

Гусак або качка, начинені крупою

    

2 Грудня, 2016

300 рецептов. Блюда из духовки

Ingredients

Гусак або качка - 1 тушка

Крупа (гречана, перлова або рис) - 300-400 г

Яйця - 2 шт. + 1 білок

Жир, перетоплений з гусака або качки - 40 г

Цибуля ріпчаста - 80 г

Гриби сушені - 30 г

Тельбухи

Зелень кропу - 2 ст. ложки

Зелень петрушки - 2 ст. ложки

Перець чорний мелений

Directions

1Попередньо оброблену тушку добре розім'яти на обробній дошці. Уздовж спини по хребту гострим ножем зробити надріз і вийняти основні кістки, намагаючись не зачепити шкурку. Виламати з плечового суглоба крила, з тазостегнового - ніжки. Тушку посолити і залишити на 2 години.

2Ретельно промиті овочі, гриби і тельбухи залити підсоленим окропом і відварити до готовності. Рідину відцідити.

3Крупу перемішати з яєчним білком, залити киплячим відваром, в якому варилися овочі та гриби, і зварити розсипчасту кашу. Зварену кашу викласти в миску і охолодити.

4Гриби та тельбухи подрібнити. Ріпчасту цибулю дрібно нашаткувати й обсмажити в гусиному або качиному жирі до золотистого кольору. Жовтки відокремити від білків. Білки збити в круту піну, жовтки перетерти з засмаженою цибулею.

5Кашу перемішати з усіма компонентами, додати сіль, перець, зелень і в останню чергу збиті білки. Начинити цією сумішшю качку, зашити всі просвіти.

6Тушку покласти на змащене жиром деко або в жаровню, полити зверху жиром, скропити водою та поставити в попередньо добре нагріту духовку. Смажити 1,5-2 години, періодично поливаючи соусом і збризкуючи водою.

7Готову птицю покласти на овальне блюдо, відрізати крила та ніжки, нарізати поперечними шматками товщиною в 2-3 см і полити соусом. Залишки соусу подати в соуснику. Птицю прикрасити зеленню. Подати з квашеною або тушкованою капустою.

00:00