Гусак або індичка фаршировані – Oie ou dinde farcie
страви з птиці французька кухня
13 Серпня, 2019
107 диковинных рецептов от Поля Пуаре
Ingredients
Гусак або індичка - великі, спеціально вирощені до Нового року
Сало
ДЛЯ ФАРШУ:
Цибуля - 2 шт.
Масло вершкове
Фарш сосисочний дрібний - 0,5 кг
Печінка птиці
Пряна зелень - 1 пучок
Каштани смажені - банка 1 л або більше
Сіль
Перець чорний мелений
Мускатний горіх тертий
Вино біле або бульйон - близько 100 мл
Directions
1Ощипити та обпалити птицю, повністю випатрати, прибрати тельбухи, залишивши частину шкіри на шиї недоторканою.
ФАРШ:
1У плоскій каструлі обсмажити в невеликій кількості вершкового масла дрібно нарізану та вичавлену цибулю, щоб вона зарум'янилася.
2Потім покласти сосисковий фарш, під час обсмажування гарненько його перемішувати дерев'яною ложкою, посолити та поперчити, додати трохи тертого мускатного горіха, пучок пряної зелені, 6 очищених і подрібнених каштанів, нарізану печінку птиці й обсмажувати все разом кілька хвилин.
3Налити туди білого вина або бульйону, дати всьому цьому уваритися і покласти решту очищених каштанів цілими так, щоб вони зігрілися. Все це займе близько 20 хвилин, якщо інгредієнти приготовлені заздалегідь.
ПТИЦЯ:
1Готовим фаршем наповнити птицю, загнути всередину гузку, зашити отвори на шиї та внизу. Зв'язати тушку, обкласти скибками сала і дати засмажитися, час від часу підсолюючи.
2Подавати разом із відваром, який був збережений.
Рецепт Ернеста Верд'є, ресторан «Мезон Доре»