Абрикосы и сливы. Лучшие рецепты домашних заготовок
Ingredients
Абрикоси - 1,3 кг
Цукор - 1,1 кг
Вода - 360 г
Directions
1СИРОП: 40 г цукру розчинити в киплячій воді.
2Абрикоси розрізати по борозенці і видалити кісточки. Половинки залити сиропом і варити 10-20 хвилин.
3Абрикоси протерти, всипати цукор, що залишився.
4Варити джем 30 хвилин, поступово посилюючи вогонь і безперервно помішуючи масу дерев'яною лопаткою. Час від часу знімати піну. Визначення готовності: якщо крапля на тарілці не розтікається, можна знімати з вогню.
5Готовий джем гарячим розкласти в сухі стерилізовані банки, закупорити бляшаними кришками і залишити для охолодження при кімнатній температурі, не перегортаючи.