Еклери закусочні
випічка, закуски духовка, мікрохвильова піч
9 Червня, 2018
1000 блюд от салатов до десертов для праздников и на каждый день
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 1 склянка
Яйця - 4 шт.
Масло вершкове - 70 г
Вода - 1 ст. ложка
Сіль - 1/3 ч. ложки
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Сир плавлений м'який - 250 г
Паштет печінковий - 100 г
Майонез або сметана (за потреби)
ДЛЯ ПРИКРАШАННЯ:
Зелень
Сир тертий
Directions
1ТІСТО: У невелику каструльку влити воду, покласти масло, сіль, довести до кипіння. Зменшити вогонь, поступово всипати просіяне борошно, інтенсивно перемішуючи дерев'яною лопаткою, варити 1‑2 хвилини. Заварне тісто охолодити до 30‑40°C. Ретельно перемішуючи, ввести по одному яйця.
2Тісто покласти в кондитерський мішок і відсадити порціями на злегка змащене маслом деко. Можна викладати і ложкою у вигляді смужок довжиною 10‑15 см і шириною 2‑3 см.
3Випікати еклери 30‑35 хвилин при 190‑200°C. Наприкінці випікання духовку вимкнути і відкрити дверцята, дати еклерам злегка охолонути.
4НАЧИНКА: Змішати плавлений сир з печінковим паштетом.
5Наповнити еклери начинкою за допомогою кондитерського шприця. Якщо начинка надто густа, розвести її сметаною або майонезом. Зверху посипати еклери тертим сиром.
6Поставити в духовку або мікрохвильову піч, щоб сир розплавився, потім посипати рубаною зеленню.