100 рецептов при гипотонии. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)
Ingredients
М'ясо варене - 500 г
М'ясний ланспік - 750 г
Яйця
Овочі варені для прикраси
Зелень
Соус хрін
ДЛЯ ЛАНСПІКУ:
Бульйон м'ясний
Желатин - 40 г (на 1 кг ланспіку)
ДЛЯ ОСВІТЛЕННЯ:
Яйця - 1 білок
Бульйон - 0,5 склянки
Лимонний сік
Directions
1Яловичину, телятину нарізати скибочками, викласти у форми, прикрасити вареними овочами, зеленню, вареними яйцями та залити м'ясним ланспіком.
2Охолодити в холодильнику, при подачі розрізати на порції, подати з соусом хрін.
М'ЯСНИЙ ЛАНСПІК:
1Желатин замочити на 30 хвилин у воді.
2Як тільки желатин розбухне, до кілограма долити м'ясний бульйон і поставити на вогонь, помішуючи. Нагріти до повного розчинення желатину.
3Після цього ланспік процідити через серветку в інший посуд.
4Якщо ланспік вийшов каламутним, то слід його ОСВІТЛИТИ: сирий яєчний білок збити в мисці вінчиком, влити охолоджений бульйон, додати лимонний сік, перемішати та влити у гарячий бульйон.