Уолтер Уиллет, Патрик Дж. Скеррет. Химия здорового питания
Yields: 8 порцій
Ingredients
ЗАПІКАНКА:
Персики морожені без цукру - 450 г
Ананас свіжий, нарізаний кубиками - 2 склянки
Курага нарізана - 0,5 склянки
Концентрат ананасового соку без цукру - 0,25 склянки
Борошно вівсяне - 0,25 склянки
Кориця - 0,5 ч. ложки
Мускатний горіх мелений - 1/8 ч. ложки
Сіль велика - 0,25 ч. ложки
Антипригарний кулінарний спрей або ріпакова олія
ПОСИПКА:
Борошно вівсяне - 1/3 склянки
Крупа вівсяна - 1/3 склянки
Пшеничні зерна смажені - 0,25 склянки
Олія ріпакова - 3 ст. ложки
Горіхи пекан рубані - 2 ст. ложки
Концентрат ананасового соку без цукру - 2 ст. ложки
Сіль - 1/8 ч. ложки
Directions
1Розігріти духовку до 190°C.
2Змішати нарізані шматочками персики, нарізаний кубиками ананас, нарізану курагу, концентрат ананасового соку без цукру, вівсяне борошно, корицю, мелений мускатний горіх і крупну сіль. Викласти масу в форму для випічки, оброблену кулінарним спреєм або змащену олією.
3Змішати інгредієнти для приготування посипки. Викласти поверх фруктів і поставити запіканку в духовку на 30-35 хвилин.
Використовуючи морожені і заздалегідь нарізані свіжі та сушені фрукти, можна приготувати цю страву за лічені хвилини.
Для посипання можна взяти суміш вівсяної крупи, горіхів і зерен пшениці.
Невелика кількість концентрованого ананасового соку додасть страві солодкий смак.
Більш ніж на 30% забезпечує добову потребу у вітаміні Е. При діабеті. Еквівалентно 1 порції фруктів, 1 порції крохмалевмісних продуктів і 1,5 порції жирів. Без додавання цукру. При обмеженні споживання натрію. Не додавати сіль, щоб зменшити кількість натрію. Містить 454 мг калію.