Запіканка цибульна з пивом

  ,   

17 Березня, 2017

300 рецептов. Блюда из духовки

Ingredients

Цибуля - 1 кг

Картопля - 2 кг

Пиво - 0,5 л

Вершки - 0,5 л

Сир - 100 г

Масло вершкове - 60 г

Мускатний горіх

Сіль

Перець

Directions

1Цибулю дрібно нарізати, додати масло та тушкувати на невеликому вогні, поки не підpyм'яниться. Картоплю нарізати тонкими пластиками.

2У вогнестійкий посyд скласти шарами картоплю та цибулю так, щоб перший і останній шари були картопляними. Змішати пиво з вершками, додати сіль, перець і мускатний горіх, всипати натертий сир, добре перемішати та залити шари картоплі з цибулею. Звеpхy посипати натертим на тертці маслом. Поставити в гаpячy духовку (220°С) і запікати близько двох годин. Коли запіканка почне підрум'янюватися, зменшити вогонь до 180°С.

3Подавати блюдо зі свіжими овочами та зеленим салатом.

00:00