Кантуччі – тосканське печиво
солодка випічка італійська кухня духовка
18 Листопада, 2016
Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Борошно пшеничне вищого ґатунку - 500 г
Масло вершкове - 100 г
Яйця - 6 шт.
Цукор - 300 г
Мигдаль очищений - 200 г
Розпушувач - 0,5 ч. ложки
Ванільна есенція - 1 ч. ложка (можна замінити ваніллю в стручках або ванільним цукром)
Сіль
Directions
1Розігріти духовку до 190°C. Викласти мигдаль на деко і помістити його в розігріту духовку на 5 хвилин. Дістати горіхи і остудити їх до кімнатної температури.
2Розбити в велику миску 4 яйця і 1 жовток, додати цукор і щіпку солі. Перемішати до утворення однорідної і кремоподібної маси.
3Додати м'яке масло, борошно, розпушувач і ванільну есенцію. Замісити тісто. Воно має вийти густим і тугим. Додати охолоджені горіхи.
4Сформувати з тіста плескаті «ковбаски».
5Розігріти духовку до 190°C. Змастити деко вершковим маслом. Викласти «ковбаски» з тіста на деко, змастити зверху яйцем і випікати в духовці 20-25 хвилин.
6Вийняти готові «ковбаски» з духовки і розрізати їх ще гарячими на шматочки товщиною 1,5 см.
7Викласти знову кантуччі на деко і підсушити їх ще 10-15 хвилин при 170°С.
Страва з регіону Тоскана