Капкейки ванільні з чорницею «Бабусин вузлик»
декорування, солодка випічка духовка
28 Серпня, 2018
Яркие украшения кексов (Вкусно. Быстро. Доступно)
Ingredients
Борошно - 2 склянки
Сир (творог) - 100 г (?)
Яйця - 4 шт.
Сода гашена - 1 ч. ложка
Розпушувач - 1 ч. ложка
Сіль
Чорниця - 1 склянка свіжої або 0,5 склянки в'яленої
Масло вершкове - 200 г
Сметана - 100 г
Цукор - 1 склянка
Цукор ванільний - 2 ст. ложки
Мастика кондитерська двох різних кольорів
Шоколад для прикрашання
ДЛЯ СИРОПУ:
Цукор - 3 ст. ложки
Вода - 1 ст. ложка
Лікер «Блю Курасао» - 1 ст. ложка
Directions
1Масло змішати з цукром, нагріти на водяній бані до повного розчинення. Потім збити і по одному, не припиняючи збивати, ввести яйця.
2Просіяне борошно змішати з сіллю і розпушувачем. По черзі ввести в основну суміш борошно та сметану. Швидко вмішати лопаткою чорницю.
3В формочки для випікання розкласти паперові розетки. Кожну формочку наповнити тістом на три чверті. Випікати капкейки в розігрітій до 180°С духовці 25‑30 хвилин. Не виймаючи з формочок, просочити сиропом і трохи остудити.
4Один з пластів мастики дуже тонко розкачати і розрізати гострим ножем на квадрати. Другий лист мастики також тонко розкачати і розрізати на дуже тонкі довгі смужки.
5Великими листами накрити поверхню капкейків і трохи обтиснути з боків, обв'язати їх смужками.
6Прикрасити кекси розтопленим шоколадом.