Капкейки ванільні з чорницею «Бабусин вузлик»
Капкейки ванільні з чорницею «Бабусин вузлик»

Капкейки ванільні з чорницею «Бабусин вузлик»

  ,   

28 Серпня, 2018

Яркие украшения кексов (Вкусно. Быстро. Доступно)

Ingredients

Борошно - 2 склянки

Сир (творог) - 100 г (?)

Яйця - 4 шт.

Сода гашена - 1 ч. ложка

Розпушувач - 1 ч. ложка

Сіль

Чорниця - 1 склянка свіжої або 0,5 склянки в'яленої

Масло вершкове - 200 г

Сметана - 100 г

Цукор - 1 склянка

Цукор ванільний - 2 ст. ложки

Мастика кондитерська двох різних кольорів

Шоколад для прикрашання

ДЛЯ СИРОПУ:

Цукор - 3 ст. ложки

Вода - 1 ст. ложка

Лікер «Блю Курасао» - 1 ст. ложка

Directions

1Масло змішати з цукром, нагріти на водяній бані до повного розчинення. Потім збити і по одному, не припиняючи збивати, ввести яйця.

2Просіяне борошно змішати з сіллю і розпушувачем. По черзі ввести в основну суміш борошно та сметану. Швидко вмішати лопаткою чорницю.

3В формочки для випікання розкласти паперові розетки. Кожну формочку наповнити тістом на три чверті. Випікати капкейки в розігрітій до 180°С духовці 25‑30 хвилин. Не виймаючи з формочок, просочити сиропом і трохи остудити.

4Один з пластів мастики дуже тонко розкачати і розрізати гострим ножем на квадрати. Другий лист мастики також тонко розкачати і розрізати на дуже тонкі довгі смужки.

Капкейки ванільні з чорницею «Бабусин вузлик»

5Великими листами накрити поверхню капкейків і трохи обтиснути з боків, обв'язати їх смужками.

Капкейки ванільні з чорницею «Бабусин вузлик»

6Прикрасити кекси розтопленим шоколадом.

Капкейки ванільні з чорницею «Бабусин вузлик»

00:00