Капкейки шоколадні з білковим кремом і мармеладом
20 Березня, 2018
Яркие украшения кексов (Вкусно. Быстро. Доступно)
Ingredients
Какао-порошок - 0,5 склянки
Вода - 100 мл окропу
Борошно - 2 склянки
Яйця - 2 шт.
Сода гашена - 0,5 ч. ложки
Розпушувач - 0,5 ч. ложки
Сіль
Масло вершкове - 100 г
Сметана жирна - 200 г
Цукор - 200 г
Ванільний цукор - 1 ст. ложка
Мармелад апельсиновий
Шоколадна крихта для посипання
Крем білковий (посилання)
Directions
1Какао змішати з ванільним цукром і залити окропом, перемішати до однорідного стану. Мармелад охолодити в морозилці та порубати на невеликі шматочки.
2Масло змішати з цукром і прогріти на водяній бані до повного розчинення. Потім збити і по одному, не припиняючи збивати, ввести яйця. Просіяне борошно змішати з сіллю, содою і розпушувачем. По черзі ввести в основну суміш борошно та сметану. Швидко вмішати в тісто мармелад і какао.
3Кожну формочку наповнити тістом на 3/4. Випікати капкейки в розігрітій до 180°С духовці ~ 25‑30 хвилин. Не виймаючи з формочок, трохи остудити.
4На кекс відсадити за допомогою кондитерського мішечка великі шапочки крему і кольорувати капкейки в розігрітій до 220°С духовці 3‑4 хвилини.
5Вийняти з формочок і повністю остудити на решітці. Перед подачею посипати шоколадною крихтою.