Уолтер Уиллет, Патрик Дж. Скеррет. Химия здорового питания
Yields: 4 порції
Ingredients
Капуста листова - 350 г
Мигдаль подрібнений - 0,25 склянки
Олія оливкова - 2 ч. ложки
Горіхи кеш'ю рубані - 0,25 склянки
Лимон - 1 ч. ложка тертої цедри
Сіль - 0,5 ч. ложки
Перець мелений - 0,25 ч. ложки
Directions
1Видалити черенок капусти і нарізати листя великими шматками. Закип'ятити воду у великій каструлі, опустити в неї капусту і варити 10 хвилин, поки вона не стане м'якою. Добре висушити. (Оскільки листова капуста готується довше, ніж більшість зелених овочів, для цієї страви її потрібно попередньо відварити і тільки потім змішувати з олією і приправами).
2Поставити сковороду на середній вогонь, всипати мигдаль і, постійно помішуючи, обсмажувати його 1-2 хвилини, поки він не почне темніти.
3Змішати горіхи з капустою та іншими інгредієнтами.
Листова капуста дуже багата антиоксидантами, особливо бета-каротином і вітаміном Е.
При діабеті. Загальна кількість вуглеводів - 6,5 м. Відповідає 1 порції овочів і 1 порції жирів.
При обмеженні споживання натрію. Основне джерело натрію в цій страві - сіль. Можна не використовувати її або сприснути салат лимонним соком для додання смаку.