Каша рисова з чорносливом
Каша рисова з чорносливом

Каша рисова з чорносливом (з родзинками)

    ,

13 Квітня, 2017

Блюда с рисом (Семь поварят)

172 рецепта лучших блюд без глютена
250 рецептов от простуды и гриппа (Еда, которая лечит)(Еда, которая лечит)

  • Cook: 1 hr
  • Yields: 4-6 порцій

Ingredients

Рис - 300 г / 400 г

Чорнослив без кісточок - 160 г / 200 г

Цукор - 40 г

Мед - 80 г / 100 г

Родзинки без кісточок - 50 г

Масло вершкове - 70 г

Цукати - 30 г

Горіхи або гарбузове насіння - 30 г

Сіль

Directions

Варіант 1

1Родзинки замочити у воді на 30 хвилин.

2Чорнослив відварити з цукром. Відвар злити, процідити, додати в нього стільки води, щоб загальна кількість рідини стала 600 г, довести до кипіння, посолити.

3Всипати рис і варити кашу до готовності.

4Покласти в кашу чорнослив, родзинки, мед і перемішати.

5При подачі оформите страву цукатами, посипати горіхами або гарбузовим насінням.

Варіант 2

1Рис відварити в підсоленій воді до готовності, промити, відкинути на друшляк.

2Чорнослив і родзинки промити, залити невеликою кількістю гарячої води, поставити в мікрохвильову піч на 3 хвилини.

3Вершкове масло розтопити та влити в готовий в рис, додати нарізаний чорнослив, родзинки, мед і перемішати.

4Готову рисову кашу з чорносливом викласти на блюдо, покласти зверху шматочок вершкового масла.

Дієта безглютенова - варіант 2, з вершковим маслом без цукру;
дієта при застуді та грипі - варіант 1

00:00