Каша рисова з чорносливом (з родзинками)
каші та круп'яні страви лікувальне харчування, мікрохвильова піч
13 Квітня, 2017
Блюда с рисом (Семь поварят)
172 рецепта лучших блюд без глютена
250 рецептов от простуды и гриппа (Еда, которая лечит)(Еда, которая лечит)
- Cook: 1 hr
- Yields: 4-6 порцій
Ingredients
Рис - 300 г / 400 г
Чорнослив без кісточок - 160 г / 200 г
Цукор - 40 г
Мед - 80 г / 100 г
Родзинки без кісточок - 50 г
Масло вершкове - 70 г
Цукати - 30 г
Горіхи або гарбузове насіння - 30 г
Сіль
Directions
Варіант 1
1Родзинки замочити у воді на 30 хвилин.
2Чорнослив відварити з цукром. Відвар злити, процідити, додати в нього стільки води, щоб загальна кількість рідини стала 600 г, довести до кипіння, посолити.
3Всипати рис і варити кашу до готовності.
4Покласти в кашу чорнослив, родзинки, мед і перемішати.
5При подачі оформите страву цукатами, посипати горіхами або гарбузовим насінням.
Варіант 2
1Рис відварити в підсоленій воді до готовності, промити, відкинути на друшляк.
2Чорнослив і родзинки промити, залити невеликою кількістю гарячої води, поставити в мікрохвильову піч на 3 хвилини.
3Вершкове масло розтопити та влити в готовий в рис, додати нарізаний чорнослив, родзинки, мед і перемішати.
4Готову рисову кашу з чорносливом викласти на блюдо, покласти зверху шматочок вершкового масла.
Дієта безглютенова - варіант 2, з вершковим маслом без цукру;
дієта при застуді та грипі - варіант 1