Кекси-крамбли з ревенем
20 Вересня, 2018
- Prep: 25 mins
- Cook: 20 mins
- Yields: 12 порцій
Ingredients
ДЛЯ КЕКСІВ:
Цукор дрібний (caster sugar) - 175 г
Ревінь - 175 г
Олія соняшникова - 2 ст. ложки
Яйця - 1 шт.
Ванільний екстракт - 1 ч. ложка
Кефір - 125 мл
Борошно звичайне - 200 г
Пекарський порошок - 1 ч. ложка
Сода харчова - 1 ч. ложка
ДЛЯ РОЗСИПЧАСТОЇ ПОСИПКИ:
Цукор мусковадо світлий (коричневий) - 50 г
Борошно звичайне - 50 г
Вівсяна каша - 25 г
Кориця мелена - 1 ч. ложка
Масло - 50 г
Directions
1Нагріти звичайну духовку до 200°С (позначка 7), електричну з вентилятором - до 220°С. Вкласти у форму для кексів на 12 отворів паперові формочки для кексів.
2Ревінь нарізати навпіл уздовж, потім кубиками. Змішати цукор та ревінь і відкласти.
3ПОСИПКА: Змішати цукор мусковадо з борошном, вівсянкою і корицею, потім кінчиками пальців розтерти у маслі до утворення грудочок.
4Вмішати олію та яйце, ваніль та маслянку у солодкий ревінь (не варто хвилюватися, якщо суміш вийде трохи соковитою). Тепер додати борошно, пекарський порошок та харчову соду та добре перемішати.
5Швидко покласти ложкою тісто в отвори форми, потім посипати кожну товстим шаром крихкої суміші. Випікати 15‑18 хвилин до золотистого кольору, дерев'яною шпажкою проткнути кекс у центрі, і вона має вийти чистою.
6Охолодити на дротяній стійці.
Можна заморожувати