Кекси розсипчасті з ревенем
Кекси розсипчасті з ревенем

Кекси-крамбли з ревенем

    

20 Вересня, 2018

  • Prep: 25 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 12 порцій

Ingredients

ДЛЯ КЕКСІВ:

Цукор дрібний (caster sugar) - 175 г

Ревінь - 175 г

Олія соняшникова - 2 ст. ложки

Яйця - 1 шт.

Ванільний екстракт - 1 ч. ложка

Кефір - 125 мл

Борошно звичайне - 200 г

Пекарський порошок - 1 ч. ложка

Сода харчова - 1 ч. ложка

ДЛЯ РОЗСИПЧАСТОЇ ПОСИПКИ:

Цукор мусковадо світлий (коричневий) - 50 г

Борошно звичайне - 50 г

Вівсяна каша - 25 г

Кориця мелена - 1 ч. ложка

Масло - 50 г

Directions

1Нагріти звичайну духовку до 200°С (позначка 7), електричну з вентилятором - до 220°С. Вкласти у форму для кексів на 12 отворів паперові формочки для кексів.

2Ревінь нарізати навпіл уздовж, потім кубиками. Змішати цукор та ревінь і відкласти.

3ПОСИПКА: Змішати цукор мусковадо з борошном, вівсянкою і корицею, потім кінчиками пальців розтерти у маслі до утворення грудочок.

4Вмішати олію та яйце, ваніль та маслянку у солодкий ревінь (не варто хвилюватися, якщо суміш вийде трохи соковитою). Тепер додати борошно, пекарський порошок та харчову соду та добре перемішати.

5Швидко покласти ложкою тісто в отвори форми, потім посипати кожну товстим шаром крихкої суміші. Випікати 15‑18 хвилин до золотистого кольору, дерев'яною шпажкою проткнути кекс у центрі, і вона має вийти чистою.

6Охолодити на дротяній стійці.

Можна заморожувати

00:00