Кекс ванільний, глазурований вершковою помадою і марципановими ромашками

    

21 Лютого, 2018

Яркие украшения кексов (Вкусно. Быстро. Доступно)

Ingredients

Борошно - 240 г

Масло вершкове - 200 г

Цукор - 200 г

Яйця - 4 шт. великих

Лимон - 0,5 шт. (сік)

Ванільний цукор - 4 ст. ложки

Сода - 1 ч. ложка

Сіль

Мастика марципанова - біла + жовта

Помада готова - 130 г

СИРОП ДЛЯ ПРОСОЧЕННЯ:

Цукор - 3 ст. ложки

Молоко - 1 ст. ложка

Лікер «Бейліз» - 1 ст. ложка

Directions

1Масло кімнатної температури розтерти з цукром і ванільним цукром до стану пишної білої маси. Не перестаючи розмішувати, вбити по одному яйця, розмішати та влити лимонний сік, в якому попередньо погасити соду.

2У масляну суміш додати сіль і просіяне борошно. Тісто акуратно вимішати дерев'яною лопаткою. Викласти у формочки. Випікати в добре прогрітій духовці при 180°С близько 50 хвилин.

3СИРОП: Змішати цукор, ром з гарячою водою до повного розчинення цукру.

4Теплі кекси просочити сиропом і полити помадою.

5Зліпити з білого марципану ромашки, зробити жовту серединку та викласти квіти на майже застиглу помаду. Якщо помада сильно застигла, то основу квітів змастити сиропом і злегка втиснути прикрасу в помаду.

6Прибрати в холодне місце на 1 годину.

00:00