Кекс горіховий з ромовою помадою
декорування, солодка випічка духовка
22 Квітня, 2018
Яркие украшения кексов (Вкусно. Быстро. Доступно)
Ingredients
Борошно - 240 г
Масло вершкове - 250 г
Сир (творог) високої жирності - 300 г
Цукор - 200 г
Яйця - 4 шт. великих
Лимон - 0,5 шт. (сік)
Горіхи (будь-які) дрібнорубані - 1 склянка
Сода - 1 ч. ложка
Сіль
Мастика марципанова коричнева та зелена
Помада готова - 130 г
ДЛЯ СИРОПУ ДЛЯ ПРОСОЧЕННЯ:
Цукор - 3 ст. ложки
Вода - 1 ст. ложка
Ром або бренді / коньяк - 1 ст. ложка
Directions
1Масло кімнатної температури розтерти з цукром до пишної білої маси. Не перестаючи розмішувати, вбити по одному яйця, розмішати та влити погашену лимонним соком соду, додати горіхи.
2За допомогою міксера змішати масляну масу з сиром (творогом). Коли суміш стане однорідною, додати сіль і просіяне борошно. Тісто акуратно вимісити дерев'яною лопаткою.
3Випікати в духовці при 180°С близько 50 хвилин.
4СИРОП: Змішати цукор, ром з гарячою водою до повного розчинення цукру. Теплі кекси просочити сиропом і намастити помадою.
5З коричневого марципану зробити лісові горіхи. Коли помада застигне, на поверхню кожного кексу викласти 2‑3 горішка з марципану.
6Із зеленого марципану зробити листочки, з'єднати та прикрасити кекси.