Кекс мигдальний з вершковою карамеллю і меренгами
декорування, солодка випічка духовка
7 Вересня, 2018
Яркие украшения кексов (Вкусно. Быстро. Доступно)
Ingredients
Борошно - 120 г
Мигдаль мелений - 1 склянка
Масло вершкове - 250 г
Сир (творог) високої жирності - 300 г
Цукор - 200 г
Яйця - 4 шт. великих
Лимон - 0,5 шт. (сік)
Сода - 1 ч. ложка
Сіль
Мигдальні горіхи цілі
ДЛЯ МЕРЕНГ:
Цукор - 1 склянка
Яйця - 100 мл білків
Ванілін - 1 щіпка
ДЛЯ КАРАМЕЛІ:
Цукрова пудра - 1 склянка
Вода - 2‑3 ст. ложки
Масло вершкове - 10 г
Directions
1Масло кімнатної температури розтерти з цукром до пишної білої маси. Вбити по одному яйця, розмішати та влити соду, погашену лимонним соком, додати горіхи. Змішати масляну масу з сиром (творогом). Додати сіль, просіяне борошно та мигдаль. Тісто акуратно вимісити ложкою. Викласти тісто в форми і випікати в духовці при 180°С близько 50 хвилин.
2Збити білки до щільних піків. Не припиняючи збивати, поступово всипати цукор. Через 2‑3 хвилини додати ванілін. Масу одразу відформувати на папір для випічки. Випікати при 100‑110°С 20‑30 хвилин.
3Пудру насипати в сотейник, додати воду та варити, періодично помішуючи, на дуже маленькому вогні до утворення маси золотого кольору. Додати масло, перемішати, прибрати з вогню. Теплі кекси полити карамеллю.
4На теплу карамель викласти меренгу, в центр покласти мигдальний горіх і ще раз полити карамеллю. Прибрати в холодне місце на 2 години.