Кекс мигдальний з вершковою карамеллю і меренгами
Кекс мигдальний з вершковою карамеллю і меренгами

Кекс мигдальний з вершковою карамеллю і меренгами

  ,   

7 Вересня, 2018

Яркие украшения кексов (Вкусно. Быстро. Доступно)

Ingredients

Борошно - 120 г

Мигдаль мелений - 1 склянка

Масло вершкове - 250 г

Сир (творог) високої жирності - 300 г

Цукор - 200 г

Яйця - 4 шт. великих

Лимон - 0,5 шт. (сік)

Сода - 1 ч. ложка

Сіль

Мигдальні горіхи цілі

ДЛЯ МЕРЕНГ:

Цукор - 1 склянка

Яйця - 100 мл білків

Ванілін - 1 щіпка

ДЛЯ КАРАМЕЛІ:

Цукрова пудра - 1 склянка

Вода - 2‑3 ст. ложки

Масло вершкове - 10 г

Directions

1Масло кімнатної температури розтерти з цукром до пишної білої маси. Вбити по одному яйця, розмішати та влити соду, погашену лимонним соком, додати горіхи. Змішати масляну масу з сиром (творогом). Додати сіль, просіяне борошно та мигдаль. Тісто акуратно вимісити ложкою. Викласти тісто в форми і випікати в духовці при 180°С близько 50 хвилин.

2Збити білки до щільних піків. Не припиняючи збивати, поступово всипати цукор. Через 2‑3 хвилини додати ванілін. Масу одразу відформувати на папір для випічки. Випікати при 100‑110°С 20‑30 хвилин.

Кекс мигдальний з вершковою карамеллю і меренгами

3Пудру насипати в сотейник, додати воду та варити, періодично помішуючи, на дуже маленькому вогні до утворення маси золотого кольору. Додати масло, перемішати, прибрати з вогню. Теплі кекси полити карамеллю.

Кекс мигдальний з вершковою карамеллю і меренгами

4На теплу карамель викласти меренгу, в центр покласти мигдальний горіх і ще раз полити карамеллю. Прибрати в холодне місце на 2 години.

Кекс мигдальний з вершковою карамеллю і меренгами

00:00