Кекс шоколадний з чорницею і вершковим кремом
декорування, солодка випічка духовка
24 Серпня, 2018
Яркие украшения кексов (Вкусно. Быстро. Доступно)
Ingredients
Борошно - 240 г
Масло вершкове - 200 г
Цукор - 200 г
Яйця - 4 шт.
Лимон - 0,5 шт. (сік)
Какао - 4 ст. ложки
Чорниця - 1 склянка
Сода - 1 ч. ложка
Сіль
ДЛЯ ВЕРШКОВОГО КРЕМУ:
Масло вершкове - 100 г
Сир (творог) жирний - 100 г
Яйця - 2 шт. великих
Цукор - 4 ст. ложки
Вершки - 4 ст. ложки
Лікер «Бейліз» - 1 ст. ложка
ДЛЯ СИРОПУ ДЛЯ ПРОСОЧЕННЯ:
Цукор - 3 ст. ложки
Кава міцна - 1 ст. ложка
Коньяк - 1 ч. ложка
Directions
1Масло кімнатної температури розтерти з цукром до пишної білої маси. Не перестаючи розмішувати, вбити по одному яйця, розмішати і влити лимонний сік, в якому попередньо погасити соду. У масляну суміш додати сіль, какао, ягоди та просіяне борошно. Тісто акуратно вимішати дерев'яною лопаткою.
2Випікати в духовці при 180°С близько 50 хвилин.
3КРЕМ: Яйця збити з цукром і вершками. Поставити на водяну баню і продовжити збивати до загустіння. Остудити. Масло збити в окремому посуді до пишності, повільно додати в охолоджену масу та збивати до утворення густого крему.
4СИРОП: Змішати цукор, каву та коньяк до повного розчинення цукру. Кекси просочити сиропом і остудити.
5На кекси з допомогою кондитерського мішечка відсадити пишні білі волани.
6Зверху прикрасити свіжою чорницею. Прибрати в холодне місце на 1 годину.