Кльоцки картопляні з грибами

  ,   

17 Грудня, 2016

300 рецептов. Блюда из духовки

Ingredients

Картопля - 10 шт.

Масло топлене - 3 ст. ложки

Соус сметанний - 1 склянка

Сіль

ГРИБНИЙ ФАРШ:

Гриби сушені - 40 г

Цибуля ріпчаста - 1 шт.

Масло топлене - 2 ст. ложки

СМЕТАННИЙ СОУС:

Сметана - 2 склянки

Бульйон м'ясний або овочевий відвар - 2 склянки

Борошно - 2 ст. ложки

Масло вершкове - 2 ст. ложки

Сіль

М'ЯСНИЙ ФАРШ:

Свиняче м'ясо або готовий фарш - 400 г

Цибуля ріпчаста - 2 шт.

Масло вершкове - 1 ст. ложка

Сіль

Перець чорний мелений

Directions

1Картоплю очистити, натерти на дрібній тертці, віджати, посолити і обробити у вигляді коржів. На них покласти грибний фарш, зробити кльоцки довгастої форми й обсмажити.

2Кльоцки перекласти в жаровню, залити сметанним соусом і тушкувати в духовці 20-30 хвилин.

3Замість грибного фаршу картопляні кльоцки можна начиняти і м'ясним фаршем, потім скласти їх в жаровню, залити не сметанним соусом, а просто сметаною.

ГРИБНИЙ ФАРШ:

1Сушені гриби намочити в невеликій кількості води на ніч.

2Відварити в цій самій воді до готовності, відцідити.

3Ріпчасту цибулю підсмажити та разом з грибами пропустити через м'ясорубку, заправити сіллю і підсмажити.

СМЕТАННИЙ СОУС:

1Пшеничне борошно злегка підсмажити, розвести гарячим м'ясним бульйоном або відваром, процідити, додати сметану та варити на слабкому вогні 5-10 хвилин.

2У соус додати сіль, вершкове масло та перемішати.

М'ЯСНИЙ ФАРШ:

1Свинину пропустити через м'ясорубку, цибулю спасерувати, додати в фарш, перемішати, заправити сіллю, перцем.

00:00