Кльоцки картопляні з грибами
страви з грибів, страви з м'яса духовка
17 Грудня, 2016
300 рецептов. Блюда из духовки
Ingredients
Картопля - 10 шт.
Масло топлене - 3 ст. ложки
Соус сметанний - 1 склянка
Сіль
ГРИБНИЙ ФАРШ:
Гриби сушені - 40 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Масло топлене - 2 ст. ложки
СМЕТАННИЙ СОУС:
Сметана - 2 склянки
Бульйон м'ясний або овочевий відвар - 2 склянки
Борошно - 2 ст. ложки
Масло вершкове - 2 ст. ложки
Сіль
М'ЯСНИЙ ФАРШ:
Свиняче м'ясо або готовий фарш - 400 г
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Масло вершкове - 1 ст. ложка
Сіль
Перець чорний мелений
Directions
1Картоплю очистити, натерти на дрібній тертці, віджати, посолити і обробити у вигляді коржів. На них покласти грибний фарш, зробити кльоцки довгастої форми й обсмажити.
2Кльоцки перекласти в жаровню, залити сметанним соусом і тушкувати в духовці 20-30 хвилин.
3Замість грибного фаршу картопляні кльоцки можна начиняти і м'ясним фаршем, потім скласти їх в жаровню, залити не сметанним соусом, а просто сметаною.
ГРИБНИЙ ФАРШ:
1Сушені гриби намочити в невеликій кількості води на ніч.
2Відварити в цій самій воді до готовності, відцідити.
3Ріпчасту цибулю підсмажити та разом з грибами пропустити через м'ясорубку, заправити сіллю і підсмажити.
СМЕТАННИЙ СОУС:
1Пшеничне борошно злегка підсмажити, розвести гарячим м'ясним бульйоном або відваром, процідити, додати сметану та варити на слабкому вогні 5-10 хвилин.
2У соус додати сіль, вершкове масло та перемішати.
М'ЯСНИЙ ФАРШ:
1Свинину пропустити через м'ясорубку, цибулю спасерувати, додати в фарш, перемішати, заправити сіллю, перцем.