Кльоцки картопляні (ньокі)
пельмені, вареники, галушки італійська кухня
5 Червня, 2018
1000 советов кулинару 2017 №2 (6) Февраль
Ingredients
Картопля борошнистих сортів - 1 кг
Борошно - 200 г
Яйця - 150 г білків
Сир пармезан тертий - 2 ст. ложки
Мускатний горіх - 1 щіпка
Сіль
Олія оливкова - для обсмажування (за бажання)
Directions
1Картопля при варінні не має вбирати в себе воду, її краще не відварювати, а неочищеною загорнути у фольгу та запекти в духовці до готовності.
2Картоплю остудити, зняти шкірку та розім'яти в пюре.
3Змішати картоплю з борошном, додати сіль, щіпку мускатного горіха, трохи тертого сиру та яєчні білки. Вимісити тісто. Воно не має прилипати до рук.
4Накрутити з тіста довгі тонкі ковбаски діаметорм 2 см. Обов'язково зробити «реберця»: прокрутити кожен шматочок по виделці.
6Або використати спеціальний дерев'яний «гребінець» pettini.
8Ньокі можна просто відварити, доки вони не спливуть на поверхню. А можна відварити, потім остудити й обсмажити на сковороді з оливковою олією.
9Відварені ньокі подавати з м'ясним соусом, а обсмажені - з сиром або сирним соусом.
РІЗНОКОЛЬОРОВІ КЛЬОЦКИ:
1Використовувати фіолетову картоплю або
2Пофарбувати за допомогою шпинату, какао, гарбуза.