Кльоцки картопляні (ньокі)
Кльоцки картопляні (ньокі)

Кльоцки картопляні (ньокі)

    

5 Червня, 2018

1000 советов кулинару 2017 №2 (6) Февраль

Ingredients

Картопля борошнистих сортів - 1 кг

Борошно - 200 г

Яйця - 150 г білків

Сир пармезан тертий - 2 ст. ложки

Мускатний горіх - 1 щіпка

Сіль

Олія оливкова - для обсмажування (за бажання)

Directions

1Картопля при варінні не має вбирати в себе воду, її краще не відварювати, а неочищеною загорнути у фольгу та запекти в духовці до готовності.

2Картоплю остудити, зняти шкірку та розім'яти в пюре.

3Змішати картоплю з борошном, додати сіль, щіпку мускатного горіха, трохи тертого сиру та яєчні білки. Вимісити тісто. Воно не має прилипати до рук.

Кльоцки картопляні (ньокі) - тісто

4Накрутити з тіста довгі тонкі ковбаски діаметорм 2 см. Обов'язково зробити «реберця»: прокрутити кожен шматочок по виделці.

Кльоцки картопляні (ньокі) - «реберця»

Кльоцки картопляні (ньокі) - «реберця»

6Або використати спеціальний дерев'яний «гребінець» pettini.

Кльоцки картопляні (ньокі) - «реберця»

Кльоцки картопляні (ньокі) - «реберця»

8Ньокі можна просто відварити, доки вони не спливуть на поверхню. А можна відварити, потім остудити й обсмажити на сковороді з оливковою олією.

Кльоцки картопляні (ньокі)

9Відварені ньокі подавати з м'ясним соусом, а обсмажені - з сиром або сирним соусом.

Кльоцки картопляні (ньокі)

РІЗНОКОЛЬОРОВІ КЛЬОЦКИ:

1Використовувати фіолетову картоплю або

2Пофарбувати за допомогою шпинату, какао, гарбуза.

00:00