100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)
Cook: 10 mins
Yields: 1-8 порцій
Ingredients
Лимон копчений - 1 половинка на 1 порцію або 3 шт. на 8 порцій + дольки
Цукор коричневий
Паприка копчена
Лід - кубики звичайні або з копченим льодом
Коньяк або бренді - 0,25 склянки на 1 порцію або 2 склянки на 8 порцій
Лікер апельсиновий (наприклад, cointreau) - 2 ст. ложки на 1 порцію або 1 склянка на 8 порцій
ДЛЯ КОПЧЕНОГО ЛЬОДУ:
Вода - 4 склянки
Рідкий дим
ДЛЯ КОПЧЕНИХ ЛИМОНІВ:
Лимони - 4 шт.
Directions
КУБИКИ КОПЧЕНОГО ЛЬОДУ:
1Додати краплі рідкого диму до води та вилити в лотки для кубиків льоду. Заморожувати принаймні 8 годин або доки не стануть твердими.
КОПЧЕНІ ЛИМОНИ:
1Замочити у воді 2 склянки дрібної тріски на 1 годину.
2Розрізати лимони навпіл.
3Приготувати гриль для непрямого вогню за допомогою піддону для стікання рідини; додати тріску. Помістити лимонні половинки розрізом вгору над піддоном. Смажити під кришкою над непрямим середнім вогнем 20 хвилин або до світло-коричневого кольору.
КОКТЕЙЛЬ SMOKY SIDECAR
1Змочити обідок охолодженої склянки половиною копченого лимону. Занурити обідок у суміш коричневого цукру та копченої паприки.
2Вичавити з копченого лимону 1 ст. ложку соку на 1 порцію або 0,5 склянки соку на 8 порцій.
3Заповнити шейкер наполовину льодом. Додати лимонний сік, коньяк та апельсиновий лікер. Закрити і струшувати доки не буде дуже холодно. Процідити коктейль у приготований бокал, наповнений додатковими кубиками звичайного льоду або копченими крижаними кубиками. За бажання прикрасити дольками копченого лимону та копченою паприкою.