1Натерти сиру картоплю на дрібній тертці. Віджати сік, дати йому відстоятися, потім сік злити, а крохмаль, що залишився, приєднати до картопляної маси, посолити, перемішати.
2Сформувати з картопляної маси коржі, в центр яких покласти грудочку грибного фаршу. Закатати галушки, надавши їм форму кульки, обваляти в борошні, обсмажити в олії, щоб утворилася золотава скоринка, покласти в гусятницю, залити грибним відваром і поставити в гарячу духовку на 30-40 хвилин.
3ГРИБНА НАЧИНКА: Замочити гриби в холодній воді, в ній і відварити. Відвар злити і процідити, гриби промити, порубати, обсмажити в олії, з'єднати з нашаткованою обсмаженою ріпчастою цибулею, приправити сіллю та перцем.
4Подавати колдуни гарячими зі свіжими овочами, квашеною капустою, солоними огірками, моченою брусницею або яблуками. Можна подати з грибним бульйоном.