деруни
деруни

Колдуни з грибами

  ,   

18 Грудня, 2016

300 рецептов. Блюда из духовки

Ingredients

Картопля - 12 шт.

Сіль

Перець чорний мелений

Борошно - 2 ст. ложки

Олія - 2 ст. ложки

ДЛЯ ГРИБНОГО ФАРШУ:

Гриби сушені - 40 г

Цибуля ріпчаста - 2 шт.

Олія - 2 ст. ложки

Сіль

Перець чорний мелений

Directions

1Натерти сиру картоплю на дрібній тертці. Віджати сік, дати йому відстоятися, потім сік злити, а крохмаль, що залишився, приєднати до картопляної маси, посолити, перемішати.

2Сформувати з картопляної маси коржі, в центр яких покласти грудочку грибного фаршу. Закатати галушки, надавши їм форму кульки, обваляти в борошні, обсмажити в олії, щоб утворилася золотава скоринка, покласти в гусятницю, залити грибним відваром і поставити в гарячу духовку на 30-40 хвилин.

3ГРИБНА НАЧИНКА: Замочити гриби в холодній воді, в ній і відварити. Відвар злити і процідити, гриби промити, порубати, обсмажити в олії, з'єднати з нашаткованою обсмаженою ріпчастою цибулею, приправити сіллю та перцем.

4Подавати колдуни гарячими зі свіжими овочами, квашеною капустою, солоними огірками, моченою брусницею або яблуками. Можна подати з грибним бульйоном.

00:00