Компот сливовий (насичений) консервація 2 Грудня, 2016 Абрикосы и сливы. Лучшие рецепты домашних заготовок Ingredients Сливи - 3 кг Цукор - 750 г Вода - 1,5 л Directions 1Стиглі міцні сливи вимити, укласти в банки. 2СИРОП: У киплячій воді розчинити цукор, варити 5 хвилин, охолодити. 3Сливи залити охолодженим сиропом. 4Банки накрити стерилізованими бляшаними кришками, помістити в каструлю з решітчастим вкладишем, пастеризувати 15‑25 хвилин. 5Банки закатати, укутати ковдрою і витримати до повного охолодження. МЕТОД ТРИРАЗОВОЇ ЗАЛИВКИ 1Сливи укласти в банки, залити киплячим сиропом, витримати 5‑10 хвилин. 2Сироп злити, знову довести до кипіння, залити вміст банки, дати постояти 5‑10 хвилин. 3Сироп злити, довести до кипіння, залити сливи. Між заливаннями банки прикривати стерилізованими кришками. 4Банки з компотом закатати, перевернути догори дном, залишити до повного охолодження.Метод триразової заливки киплячим сиропом можна використовувати замість стерилізації 00:00