Креветки, червона квасоля і солодка картопля, тушковані з овочами
страви з морепродуктів духовка
7 Березня, 2018
Better Homes and Gardens Australia 2016 May
- Prep: 10 mins
- Cook: 1 hr 15 mins
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Олія оливкова extra virgin - 2 ст. ложки
Солодка картопля - 500 г
Селера - 2 стебла
Перець стручковий червоний - 1 шт.
Цибуля червона - 2 шт.
Часник - 2 зубчики
Томатна паста - 1 ст. ложка
Паприка солодка копчена - 2 ч. ложки
Насіння фенхелю - 2 ч. ложки
Лавровий лист свіжий - 1 шт.
Перець чилі - 1 щіпка сушених пластівців
Сіль морська у пластівцях
Перець чорний свіжоземлений
Бульйон курячий - 250 мл
Квасоля червона консервована - 425 г
Помідори консервовані - 400 г
Орегано - 2 ст. л. листя + для прикрашання
Креветки зелені - 500 г
ДЛЯ СЕРВІРУВАННЯ:
Сметана
Лаваш / піта
Лайм
Directions
1Розігріти духовку до 180°С. Налити олію у велику, широку жаростійку каструлю з кришкою. Додати нарізані шматочками 2 см солодку картоплю, селеру та перець, нарізану дрібними кубиками цибулю, роздавлений часник та томатну пасту. Помішати, потім додайте паприку, насіння фенхелю, лавровий лист і чилі. Добре струсонути, щоб овочі покрилися приправами, потім посолити та поперчити. Запікати 30 хвилин, перемішавши у середині приготування, або доки овочі не почнуть набувати коричневого кольору.
2Зняти з вогню та змішати з бульйоном, злитою та промитою квасолею, нарізаними консервованими помідорами та орегано. Закрити кришкою і повернути до духовки. Запікати ще 35 хвилин або доки овочі не стануть майже м'якими.
3Обережно перемішати з креветками, накрити кришкою та повернути до духовки на 10 хвилин або до готовності креветок.
4Прикрасити додатковим орегано та подавати зі сметаною, пітою і дольками лайму.