100 рецептов при гипотонии. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)
Ingredients
Борошно - 600 г
Сир тертий - 1,5 склянки
Масло вершкове або маргарин - 300 г
Сода питна - 0,5 ч. ложки
Молоко - 1,5 склянки
Сіль - 2 ч. ложки
Яйця для змазування - 1 шт.
Directions
1У борошні розмішати тертий сир, масло або маргарин, додати соду, сіль, молоко та замісити не дуже круте тісто, яке залишити на 2 години на розстоювання.
2Готове тісто розкачати на посипаній борошном дошці в пласт товщиною 5 мм; розрізати на смужки, сформувати у вигляді кренделів і змастити їх яйцем.
3Перекласти кренделі на деко та випекти в гарячій духовці.
4Кренделі не псуються довгий час, тому їх можна готувати про запас і зберігати у картонних коробках.