Кукурудза, смажена на грилі
14 Жовтня, 2017
100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)
- Prep: 10 mins
- Cook: 25 mins
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Кукурудза - 6 початків (у листоподібній обгортці)
Масло топлене - 2 ст. ложки
Сіль
Перець чорний
ДЛЯ МЕКСИКАНСЬКОЇ КУКУРУДЗИ:
Майонез
Сир кохіта
Перець червоний (чилі) мелений
ДЛЯ ТЕХАСЬКО-МЕКСИКАНСЬКОЇ КУКУРУДЗИ:
Гуакамоле
Лаймовий сік (за бажання)
ДЛЯ КУКУРУДЗИ ЧЕДДЕР:
Масло
Сир чеддер
Бекон
Зелена цибуля
ДЛЯ ІНДІЙСЬКОЇ КУКУРУДЗИ:
Масло
Каррі - порошок або паста
Соус гострий (за бажання)
Фісташки
СМАКОВІ ВАРІАНТИ:
ДЛЯ ТРАВ'ЯНОГО МАСЛА:
Суміш трав із перцевою приправою - 1 ст. ложка
Лимон - 1 ст. ложка свіжого соку
Трави свіжі (наприклад, чебрець і кроп) нарізані - 1 ст. ложка
Масло вершкове - 0,5 склянки
ДЛЯ ЧАСНИКОВО-ТОМАТНОГО МАСЛА:
Томатна паста - 1 ст. ложка
Зелена цибуля, дрібно нарізана - 1 ч. ложка
Часник подрібнений - 1 ч. ложка
Масло вершкове - 0,5 склянки
ДЛЯ КЛЕНОВО-БЕКОННО-ЧОРНИЧНОГО МАСЛА:
Бекон - 1 скибочка
Кленовий сироп - 2 ст. ложки
Чорничне пюре - 2 ст. ложки
Масло вершкове - 0,5 склянки
ДЛЯ ЦИТРУСОВО-ЦИБУЛЕВОГО МАСЛА:
Апельсини - 1 ст. ложка подрібненої шкірки + 1 ст. ложка свіжого соку
Зелена цибуля дрібно нарізана - 1 ст. ложка
Масло вершкове - 0,5 склянки
Directions
1Очистити кукурудзу, залишити листя, прикріплене до основи. Видалити та викинути рильця. Кукурудзу промити та витерти. Злегка намастити розтопленим маслом і посипати сіллю та перцем. Обмотати листя навколо кукурудзи та перев'язати 100% бавовняною кухонною ниткою або смужками листя.
2Смажити кукурудзу без кришки на середньому вогні 25‑30 хвилин або доки ядра не стануть м'якими, час від перегортаючи та перекладаючи.
МЕКСИКАНСЬКА КУКУРУДЗА
1Після смаження на грилі початки кукурудзи легко намазати майонезом, посипати тертим сиром котіха та меленим чилі (червоним перцем).
ТЕХАСЬКО-МЕКСИКАНСЬКА КУКУРУДЗА
1Після смаження на грилі початки кукурудзи намазати домашнім або готовим гуакамоле. За бажання скропити свіжовичавленим соком лайму.
КУКУРУДЗА ЧЕДДЕР
1Перед смаженням грилі початки кукурудзи намазати розм'якшеним або розтопленим маслом.
2Після смаження посипати кукурудзу подрібненим сиром чеддер, розкришеним смаженим беконом і нарізаною зеленою цибулею.
ІНДІЙСЬКА КУКУРУДЗА
1Поєднати розтоплене або розм'якшене масло, порошок каррі або м'яку пасту каррі та, за бажання, 1-2 краплинки гострого соусу. Намастити цією сумішшю кукурудзу перед смаженням.
2Після смаження посипати дрібно нарізаними фісташками.
СМАКОВІ ВАРІАНТИ:
ТРАВ'ЯНЕ МАСЛО:
1Додати суміш трав із перцевою приправою, свіжий лимонний сік і нарізані свіжі трави (чебрець і кроп) до вершкового масла.
ЧАСНИКОВО-ТОМАТНЕ МАСЛО
1Додати томатну пасту, дрібно нарізану зелену цибулю і смажений подрібнений часник до вершкового масла.
КЛЕНОВО-БЕКОННО-ЧОРНИЧНЕ МАСЛО
1Додати добре просмажений дрібно нарізаний бекон, кленовий сироп і чорничного пюре до вершкового масла.
ЦИТРУСОВО-ЦИБУЛЕВЕ МАСЛО
1Додати подрібнену апельсинову шкірку, свіжий апельсиновий сік і дрібно нарізану зелену цибулю до вершкового масла.
Найкращі початки кукурудзи у щільній яскраво-зеленій листовій обгортці з золотисто-коричневими рильцями.
Кукурудзу найкраще готувати в день купівлі. В іншому випадку зберігати у холодильнику до 1 дня.