Кульки курячі з рисом / у рисі
страви з птиці лікувальне харчування
29 Листопада, 2016
Блюда во фритюре (Семь поварят)
172 рецепта лучших блюд без глютена (Еда, которая лечит)
- Cook: 25 mins
- Yields: 3-4 порції
Ingredients
ВАРІАНТ І (4 порції)
Курка - 400 г фаршу
Рис варений - 250 г
Яйця - 1 шт.
Цибуля зелена нарізана - 2 ст. ложки
Кінза рубана - 2 ст. ложки
Соєвий соус - 2 ст. ложки
Крохмаль кукурудзяний - 1 ч. ложка
Перець чорний мелений
Сіль
Олія для фритюру
ВАРІАНТ ІІ (3 порції)
Курка - 600 г філе
Рис готовий - 300 г
Яйця - 2 шт.
Зелена цибуля - 3‑4 стебла
Петрушка - 2 гілочки
Соєвий соус - 3 ст. ложки
Крохмаль - 2 ч. ложки
Перець чорний мелений
Сіль
Олія для смаження
Directions
1З ФІЛЕ: Куряче філе, 1 яйце, цибулю, петрушку, соєвий соус, сіль і перець покласти в ємність блендера і перемолоти. З фаршу сформувати маленькі кульки (діаметр близько 2 см).
2З ФАРШУ: У фарш додати яйце, зелену цибулю, кінзу, сіль, перець, соєвий соус і ретельно перемішати. З фаршу сформувати кульки завбільшки з волоський горіх.
3Рис ретельно промити, підсушити, змішати з крохмалем і викласти на плоске блюдо. Обвалити кульки в рисі.
4У сковороді на середньому вогні розігріти олію до 160°С. Обсмажувати кульки з усіх боків 5‑8 хвилин до золотистого кольору.
5Готові кульки обсушити (перекласти на паперові рушники, щоб папір ввібрав зайвий жир) та викласти на блюдо.
6Теплі курячі кульки подавати з овочами або з салатом зі свіжих овочів. Окремо подати солодкий соус чилі або кетчуп.
Дієта безглютенова