Кундюми

  ,     

12 Грудня, 2016

300 рецептов. Блюда из духовки

  • Yields: приблизно 100 пельменів

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно пшеничне - 2 склянки (320 г)

Вода - 0,75 склянки окропу

Олія соняшникова - 4 ст. ложки

ДЛЯ ВІДВАРУ:

Вода - 0,5 л

Лавровий лист - 3 шт.

Перець чорний - 4-5 горошин

Часник - 2-3 зубчики

Зелень петрушки - 1 ст. ложка

Сметана - 1 склянка

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Білі гриби сухі - 20 шт.

Гречана каша крута або відварний рис - 1 склянка

Олія соняшникова - 4 ст. ложки

Цибуля - 1 шт.

Яйця - 1 шт.

Directions

1НАЧИНКА: Гриби відварити у воді, відвар злити в окремий посуд, а гриби дрібно порубати та обсмажити разом з дрібно нарізаною цибулею в олії; перемішати з кашею та рубаним крутим яйцем, добре розім'яти в однорідну масу.

2ТІСТО: У соняшникову олію влити окріп, всипати в цю суміш борошно та швидко замісити тісто, гарненько розім'яти його руками, а потім розкачати в дуже тонкий пласт (майже до прозорості), не підсипаючи при цьому борошна, бо це тісто не прилипає до дошки.

3Розкачане тісто нарізати квадратами 5x5 см, покласти на кожен квадратик невеликий шматочок начинки та сформувати пельмені.

4Лист, деко або широку сковороду змастити маслом, укласти на неї одним шаром кундюми та пекти їх в духовці на помірному вогні 12-15 хвилин.

5Потім перекласти кундюми в горщик, залити гарячим грибним відваром, посолити, додати прянощі та поставити на 15 хвилин в духовку, після чого залити сметаною і викласти в тарілки.

00:00