100 рецептов при гипотонии. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)
Ingredients
Курка - 1 шт. велика
Морква - 1 шт.
Цибуля червона - 1 шт.
Селера - 1 шт.
Олія оливкова - 2 ст. ложки
Масло вершкове - 40 г
Естрагон - 1 ст. ложка
Бульйон курячий - 100 мл
Вермут - 200 мл
Перець
Сіль
ДЛЯ СОУСУ:
Естрагон - 1 ст. ложка
Батон французький
Гірчиця - 1 ст. ложка
Сметана - 150 мл
Directions
1Розігріти оливкову олію в сковорідці та просмажити цибулю, селеру і моркву до готовності. Потім перекласти все в форму для запікання.
2Змішати олію з естрагоном і часником, натерти і заправити частиною цієї суміші курку. Курку покласти на приготовлені овочі, навколо птиці розкласти дольки часнику. Пекти птицю 35 хвилин в духовці, нагрітій до 200°C.
3Потім курку перевернути, полити бульйоном і вермутом. Знову запікати в духовці 45 хвилин, періодично поливаючи її соком. Запікати до золотистого кольору.
4Вийнявши курку, разом з часником перекласти на підігріте блюдо і, накривши фольгою, дати постояти.