Курячі крильця на грилі
11 Березня, 2017
100 Best Grilling Recipes 2016 - Better Homes and Gardens
- Prep: 2 hrs 20 mins
- Cook: 30 mins
- Yields: 24 порції по 1 крильцю на кожну
Ingredients
Курячі крильця цілі — 24 шт. (близько 2,3 кг)
Маслянка (пахта) - 3 чашки
Соус гострий перцевий у пляшках - 2 ст. ложки
Палички з моркви та селери
Соус для крилець
Підлива для крилець (за бажанням)
ПОСИПКИ ДЛЯ КРИЛЕЦЬ:
ПОСИПКА ПІКАНТНА:
часниковий порошок - 1 ч. ложка
перець каєнський - 1 ст. ложка
перець чорний - 1 ст. ложка
орегано сушений подрібнений - 1 ст. ложка
ПОСИПКА ПРЯНА:
перець чорний - 1 ст. ложка
цибульний порошок - 1 ч. ложка
часниковий порошок - 1 ч. ложка
перець каєнський - 1 ч. ложка
чебрець сушений подрібнений - 1 ч. ложка
сіль - 0,5 ч. ложки
ПОСИПКА ЧИЛІ
паприка - 1 ст. ложка
кмин мелений - 1 ч. ложка
перець червоний мелений - 1 ч. ложка
сіль - 0,5 ч. ложки
коріандр мелений - 0,5 ч. ложки
перець чорний - 0,5 ч. ложки
перець каєнський - 0,25 ч. ложки
ПОСИПКА БАРБЕКЮ
цукор коричневий - 1 ст. ложка
перець чилі мелений - 1 ст. ложка
цибульний порошок - 2 ч. ложки
часникова сіль - 2 ч. ложки
паприка - 2 ч. ложки
гірчиця суха - 1 ч. ложка
перець каєнський - 1 ч. ложка
Directions
1Покласти курячі крильця у пластиковий пакет з застібкою, встановлений у неглибокому блюді. Залити маслянкою та гострим соусом. Зачинити пакет; перевернути, щоб крильця покрилися заливкою. Маринувати в холодильнику 2-8 годин, час від часу повертаючи пакет.
2Крила вийняти з маринаду та обсушити. Покласти в новий пластиковий пакет з застібкою. Посипати курячі крильця посипкою; запечатати пакет. Струснути пакет, щоб крильця покрилися приправами. При бажанні охолодити 6-24 годин.
3Підготувати гриль для непрямого тепла з використанням піддону. Покласти половину крил над піддоном. Смажити під кришкою над непрямим середнім вогнем 30 хвилин або поки курча не втратить рожевий колір, перевертаючи один раз. Перенести крильця у невеличку форму для пирога. Тримати в розігрітій до 150°С духовці під час приготування на грилі другої порції крилець.
4У дуже великій мисці перемішати крильця з соусом для крилець, щоб соус покрив крильця. Перекласти в сервірувальний посуд або на підніс. Подавати з однією або кількома підливками для крилець та паличками з моркви і селери.
ПОСИПКИ ДЛЯ КРИЛЕЦЬ:
1ПОСИПКА ПІКАНТНА: У невеликій мисці змішати часниковий порошок, каєнський перець, чорний перець, подрібнений сушений орегано. ПОСИПКА ПРЯНА: У невеликій мисці змішати чорний перець, цибульний порошок, часниковий порошок, каєнський перець, подрібнений сушений чебрець і сіль.
2ПОСИПКА ПРЯНА: У невеликій мисці змішати чорний перець, цибульний порошок, часниковий порошок, каєнський перець, подрібнений сушений чебрець і сіль.
3ПОСИПКА ЧИЛІ: У невеликій мисці змішати паприку, мелений кмин, мелений червоний перець, сіль, мелений коріандр, чорний перець і перець каєнський.
4ПОСИПКА БАРБЕКЮ: У невеликій мисці змішати коричневий цукор, перець чилі мелений; цибульний порошок, часникову сіль, паприку, суху гірчицю та каєнський перець.
ПІДГОТОВКА: 20 хвилин
МАРИНУВАННЯ: 2 години
СМАЖЕННЯ: 30 хвилин