Кускус солодкий

  ,   

18 Квітня, 2017

Уолтер Уиллет, Патрик Дж. Скеррет. Химия здорового питания

  • Cook: 15 mins
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Кускус цільнозерновий - 1 склянка

Горіхи кеш'ю рубані - 0,25 склянки

Мигдальна стружка бланширована - 0,25 склянки

Фундук рубаний - 2 ст. ложки

Сік яблучний - 1,5 склянки

Олія ріпакова - 1,5 ст. ложки

Фініки нарізані - 0,75 склянки

Молоко соєве (за бажання)

Directions

1У великій сковороді обсмажувати горіхи 3-4 хвилини на середньому вогні, до світло-коричневого кольору.

2Налити яблучний сік в невелику каструльку та довести до кипіння. Всипати кускус і варити 1 хвилину. Зняти з вогню та залишити на 5 хвилин.

3Додати масло, фініки та горіхи. Розкласти по тарілках і при бажанні подавати з невеликою кількістю соєвого молока.

У Тунісі домогосподарки готують на сніданок варений кускус, посипаний фініками, горіхами і цукром. У нашій версії використовуються натуральні підсолоджувачі - яблучний сік і сушені фініки. Виходить смачний і легкий десерт (в цій страві міститься близько 20% рекомендованої добової норми клітковини). Оскільки за традицією кускус подають з молоком, при бажанні можна додати трохи соєвого молока.

Еквівалентно 1 порції хліба або крохмалевмісних продуктів, 1,5 порції фруктів і 2 порцій жирів.
При діабеті. Загальна кількість вуглеводів - 41,8 г.
При вагітності. В 1 порції міститься майже 2 мг заліза.

00:00

Nutrition Facts

Serving Size2/3 склянки
Calories268 ккал
Sodium23 мг
Protein5,6 г
Total Fat10,4 г
Saturated Fat0,99 г
Polyunsaturated Fat1,52 г
Monounsaturated Fat6,85 г
Total Carbohydrates41,8 г
Dietary Fiber5,1 г