Лазанья з лососем і сиром маасдам

  ,   

28 Березня, 2017

100 лучших рецептов блюд на cкорую руку

  • Cook: 45 mins
  • Yields: 2 порції

Ingredients

Лазанья - 6 листів

Лосось копчений або слабосолений - 150 г філе

Цвітна капуста - 150 г

Сир маасдам - 50 г

Сіль

Олія оливкова для смаження

СОУС БЕШАМЕЛЬ:

Борошно - 75 г

Масло вершкове - 75 г

Мускатний горіх тертий - 1/6 ч. ложки

Молоко - 1 л

Сіль

ДЛЯ ПОДАЧІ:

Базилік - кілька гілочок

Directions

1СОУС БЕШАМЕЛЬ: Розтопити в сотейнику з товстим дном вершкове масло. Всипати борошно, підсмажити до появи слабкого горіхового аромату. Додати мускатний горіх. Поступово влити молоко, щоб борошно повністю розчинилося. Довести соус до кипіння при безперервному помішуванні, посолити.

2Зняти з лосося шкіру, видалити кістки, нарізати філе пластинками.

3Розібрати цвітну капусту на суцвіття, відварювати в підсоленій воді 7 хвилин, потім обсмажувати на оливковій олії 5-7 хвилин, посолити.

4Натерти в сковороду половину сиру, дати розплавитися.

5Відварювати листи лазаньї в воді близько 2 хвилин.

6Укласти на дно форми 2 листи, полити 1/3 соусу бешамель, посипати 1/3 сиру, що залишився. Викласти рибу, знову полити 1/3 соусу і посипати 1/3 сиру, накрити все 2 листами лазаньї. Викласти цвітну капусту, ще 2 листи лазаньї, полити соусом і посипати залишками сиру. Запікати в духовці при 190°С 15 хвилин.

7При подачі прикрасити базиліком.

00:00