Лікер чайний

  

4 Жовтня, 2016

Энциклопедия чая

Ingredients

1 варіант

Чай міцний зелений - 2 склянки

Сік лимонний - 1 склянка

Спирт очищений - 1 склянка

Сироп - 4 склянки

Есенція помаранчева або лимонна

2 варіант

Чай зелений - 6 ст. ложок

Цукор - 1 кг

Вода - 8 склянок

Спирт чистий (або шотландське віскі) - 4 склянки

Шафранова або зелена тинктура (настоянка лікарської речовини на спирті) - 2-3 краплі

3 варіант

Чайний відвар міцний - 450 мл

Спирт очищений - 1200 мл

Чай зелений - 160 г

Лимонна кірка - 2 г

Бодян, кориця - 0,5 ч. ложки

Цукор - 500 г

4 варіант

Чайний настій міцний - 3 ч. ложки чаю на 200 мл гарячої води

Лимон - 20-30 г свіжої цедри

Пряна суміш з трав - 2 ч. ложки

Горілка - 1 л

Сироп цукровий

Directions

1 варіант

1У міцний зелений чай налити проціджений лимонний сік, спирт, сироп. Додати кілька крапель есенції.

2 варіант

1Зварити сироп з цукру і води, профільтрувати, додати зелений чай, трохи нагріти і по охолодженні процідити. Додати чистий спирт або шотландське віскі, а також кілька крапель шафранової або зеленої тинктури.

3 варіант

1У очищений спирт опустити зелений чай, лимонну кірку, бодян, корицю. Дати настоятися 2 місяці, підсолодити, розчинити в міцному чайному відварі і процідити.

4 варіант

1Свіжу лимонну цедру змішати з пряною сумішшю з трав, додати міцний чайний настій, залити міцною горілкою і настоювати 6 тижнів. Потім додати цукровий сироп, розмішати і дати настоятися 2-3 дні. Лікер готовий до вживання.

2Його можна додавати в чай для ароматизації чайного напою.

00:00