манти
манти

Манти (з бараниною або свининою)

    ,

18 Червня, 2018

Я и моя мультиварка (Кулинария. Авторская кухня)

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно пшеничне вищого ґатунку - 500 г

Вода холодна - 210 мл

Яйця - 1 шт. / 60 г

Олія - 2 ст. ложки / 35 г

Сіль - 1 ч. ложка / 7 г

ДЛЯ НАЧИНКИ:

М'ясо жирне (баранина, свинина) - 400 г

Цибуля - 2 шт. середні / 240 г

Сіль - 1 ч. ложка

СПЕЦІЇ НА ВИБІР:

Перець червоний мелений

Перець чорний мелений

Кумін

Паприка

Коріандр

М'ята свіжа

Базилік

ДЛЯ ВАРІННЯ:

Олія

Перець чорний - 3-4 горошини (за бажання)

Лавровий лист - 1 шт. (за бажання)

ДЛЯ ПОДАЧІ:

Сметана

Зелень свіжа

Цибуля

Directions

ПРІСНЕ ТІСТО:

1Просіяти в миску борошно, посолити, зробити в центрі поглиблення, влити туди олію та яйця. Виделкою круговими рухами почати замішувати тісто, потім продовжити заміс рукою. Зліпити тісто в кулю та вимісити, підібравши тістом все борошно. Щоб добре вимісити туге тісто, кидати його з розмаху об стіл, з кожним ударом воно буде ставати все більш гладким.

2Загорнути шар тіста в змащену олією харчову плівку або накрити невеликою мискою та залишити відпочити на 20‑30 хвилин.

3При замішуванні тіста можна скористатися кухонним комбайном або хлібопечкою з потужним мотором. Оскільки манти будуть варитися на пару, а не у воді, тісто для них має бути м'якішим, ніж пельменне, а для шва повна герметичність не обов'язкова.

ФАРШ:

1М'ясо порубати ножем на дрібні шматочки. Цибулю нарізати якомога дрібніше. Можна припустити м'ясо та цибулю через м'ясорубку з крупною сіткою або подрібнити м'ясо в блендері, не перемелюючи повністю в фарш, а залишаючи більші шматочки. Посолити, додати спеції.

МАНТИ:

1Скачати з половини тіста джгут, нарізати його впоперек на шматочки розміром з волоський горіх. Розкачати кожен шматочок тіста в тонкий корж діаметром 10‑11 см. Під час роботи прикривати тісто, заготовки та готові манти рушником, щоб вони не завітрились.

манти - тісто

2Покласти на кожен коржик тіста 1 ст. ложку начинки та зліпити манти: можна просто зібрати краї тіста догори та закрутити зверху.

манти

3Або з'єднати протилежні краї тіста над начинкою і защипнути гребінцем, потім великим і вказівним пальцями з'єднати незащипані краї з одного боку і, розтягуючи тісто, з іншого.

манти

4Якщо тісто залишилося, скачати його у ковбаску, щільно загорнути в харчову плівку та заморозити для подальшого використання. Заморозити і ті манти, які не будуть варитися негайно.

5Налити в чашу мультиварки 1 л води. Можна кинути у воду горошини чорного перцю та лавровий лист для аромату. Змастити навісний лоток-пароварку олією і розташувати манти, залишаючи між ними досить місця з урахуванням того, що вони збільшаться в розмірах. На пароварці помістяться 6‑8 шт.

6Включити програму Варка на пару на 35 хвилин з мометна закипання.

7Подавати манти одразу, гарячими, зі сметаною і свіжою зеленню або смаженою цибулею.

У Середній Азії в начинку традиційно кладуть баранину, але існують варіанти страви з яловичиною, можлива і суміш з різних видів м'яса. Домашні можна зробити і зі свининою. І обов'язково багато цибулі.

00:00