Мафіни мигдальні з ромовою помадою
декорування, солодка випічка духовка
23 Серпня, 2018
Яркие украшения кексов (Вкусно. Быстро. Доступно)
Ingredients
Борошно - 1 склянка
Мигдаль мелений -1 склянка
Розпушувач - 1 ст. ложка
Яйця - 4 шт. великих
Масло вершкове - 100 г
Цукор - 1 склянка
Молоко топлене - 100 мл
Мигдальні горіхи цільні
Марципан - коричневий і зелений
СИРОП ДЛЯ ПРОСОЧЕННЯ:
Цукор - 3 ст. ложки
Вода гаряча - 1 ст. ложка
Ром / бренді / коньяк - 1 ст. ложка
Directions
1Борошно змішати з розпушувачем і мигдалем. Масло змішати з цукровою пудрою і розтопити на водяній бані. Масляну суміш збити до посвітлення і по одному ввести яйця та молоко. Потім швидко перемішати з борошном за допомогою лопатки.
2У формочки для випікання розкласти паперові розетки та на три чверті наповнити їх тістом. Випікати мафіни в розігрітій до 200°С духовці 20‑25 хвилин.
3СИРОП: змішати цукор і ром, бренді або коньяк з водою до повного розчинення цукру.
4Не виймаючи з формочок, мафіни просочити сиропом, а коли охолонуть - полити помадою.
5Коричневим марципаном облицювати мигдальні зерна та за допомогою зубочистки зробити дірочки, як на шкірці мигдалевого горіха.
6Тонко розкачати зелений марципан і гострим ножем вирізати з нього листочки.
7На кекси викласти горіх і листок. Прибрати в холодне місце на 1 годину.