Млинці гречано-пшеничні
Млинці гречано-пшеничні

Млинці гречано-пшеничні (на яйцях)

  

30 Липня, 2018

100 лучших рецептов блинов и оладий

  • Prep: 4 hrs
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 16-20 шт

Ingredients

Борошно гречане - 300 г

Борошно пшеничне - 360 г

Молоко - 1 л

Дріжджі - 25 г

Яйця - 5 шт.

Масло вершкове - 50 г

Цукор - 2 ч. ложки

Сіль - 1 ч. ложка

Олія для смаження

Directions

1Влити 250 мл холодного молока в гречане борошно, перемішати. Додати 500 мл гарячого кип'яченого молока, перемішати, остудити до 50°С.

2Додати дріжджі, накрити рушником, залишити в теплому місці на 2 години.

3Відокремити жовтки від білків, розтерти жовтки з цукром. Збити білки з сіллю в пишну піну.

4Збити тісто, додати пшеничне борошно, перемішати. Додати розтоплене вершкове масло, розтерті жовтки, збити.

5Додати залишки молока, підігріті до 50°С.

6Додати збиті білки, акуратно перемішати, накрити рушником і залишити в теплому місці на 1 годину.

7Смажити млинці на розпеченій олії до золотистого кольору з двох боків.

00:00