Млинці з курятиною

  , ,   

20 Серпня, 2018

50 рецептов африканской кухни

Ingredients

Курка - 1 шт.

Перець чорний мелений - 1 кав. ложка

Шафран - 1 щіпка

Цибуля - 6 шт. великих

Масло вершкове - 100 г

Цукрова пудра

Кориця мелена

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 500 г

Сіль - 1 ст. ложка

Вода - 250 г

Олія

Directions

1Борошно просіяти гіркою, підсолити і, додаючи потроху теплу воду, замісити тісто (місити, доки тісто не стане м'яким і податливим, - близько 30 хвилин).

2Змастити тісто олією, сформувати 20‑25 кульок.

3Змастити олією кухонний стіл, покласти на нього кульку тіста і розтягнути її змащеними олією руками у квадрат завтовшки в паперовий лист. Так само розтягнути всі інші кульки.

4Взяти удвох квадрат тіста за чотири кінці та покласти на розігріту, змащену олією сковорідку. Швидко спекти млинець з двох боків і, поки він ще м'який, укласти на блюдо. Підсмажити інші млинці, укладаючи їх стопкою.

5Нарізану шматочками курку потушкувати, помішуючи, разом із тертою цибулею, вершковим маслом, корицею, перцем, шафраном і сіллю в каструлі з закритою кришкою і, якщо буде потрібно, додати трохи води.

6Коли курка буде готова, вийняти її, а соус уварювати, доки не виступить масло.

7Знову покласти курку в каструлю, ще кілька хвилин тушкувати, помішуючи, та зняти з вогню.

8Покласти шар млинців на дно змащеного олією круглого дека, посипати цукровою пудрою та корицею, накрити шаром млинців, покласти на них половину соусу з цибулею, накрити ще одним шаром млинців, посипати цукровою пудрою, покласти новий шар, на який викласти залишки соусу та шматки курятини. Все накрити млинцями, посипати зверху цукровою пудрою та корицею, накрити кришкою і випікати 10 хвилин в помірно розігрітій духовці.

9Подавати теплими або гарячими.

00:00