Млинці з курятиною
млинці, оладки, сирники, пироги, страви з птиці духовка
20 Серпня, 2018
50 рецептов африканской кухни
Ingredients
Курка - 1 шт.
Перець чорний мелений - 1 кав. ложка
Шафран - 1 щіпка
Цибуля - 6 шт. великих
Масло вершкове - 100 г
Цукрова пудра
Кориця мелена
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 500 г
Сіль - 1 ст. ложка
Вода - 250 г
Олія
Directions
1Борошно просіяти гіркою, підсолити і, додаючи потроху теплу воду, замісити тісто (місити, доки тісто не стане м'яким і податливим, - близько 30 хвилин).
2Змастити тісто олією, сформувати 20‑25 кульок.
3Змастити олією кухонний стіл, покласти на нього кульку тіста і розтягнути її змащеними олією руками у квадрат завтовшки в паперовий лист. Так само розтягнути всі інші кульки.
4Взяти удвох квадрат тіста за чотири кінці та покласти на розігріту, змащену олією сковорідку. Швидко спекти млинець з двох боків і, поки він ще м'який, укласти на блюдо. Підсмажити інші млинці, укладаючи їх стопкою.
5Нарізану шматочками курку потушкувати, помішуючи, разом із тертою цибулею, вершковим маслом, корицею, перцем, шафраном і сіллю в каструлі з закритою кришкою і, якщо буде потрібно, додати трохи води.
6Коли курка буде готова, вийняти її, а соус уварювати, доки не виступить масло.
7Знову покласти курку в каструлю, ще кілька хвилин тушкувати, помішуючи, та зняти з вогню.
8Покласти шар млинців на дно змащеного олією круглого дека, посипати цукровою пудрою та корицею, накрити шаром млинців, покласти на них половину соусу з цибулею, накрити ще одним шаром млинців, посипати цукровою пудрою, покласти новий шар, на який викласти залишки соусу та шматки курятини. Все накрити млинцями, посипати зверху цукровою пудрою та корицею, накрити кришкою і випікати 10 хвилин в помірно розігрітій духовці.
9Подавати теплими або гарячими.