Морозиво ванільне та шоколадне
5 Вересня, 2018
100 Great Italian Recipies
- Prep: 20 mins
- Cook: 6 hrs
- Yields: 900 мл
Ingredients
ДЛЯ ШОКОЛАДНОГО:
Молоко - 500 мл / 2,125 склянки
Цукор - 130 г / 2/3 склянки
Какао несолодке - 50 г / ~ 0,5 склянки
Декстроза - 15 г / ~ 6 ч. ложки
Стабілізатор - 3,5 г / ~ 1 ч. ложка
Шоколад темний - 10 г
ДЛЯ ВАНІЛЬНОГО:
Молоко - 500 мл / 2 склянки + 2 ст. ложки
Яйця - 3 великі жовтки
Цукор - 150 г / 0,75 склянки
Декстроза - 20 г / ~ 8 ч. ложки
Молоко порошкоподібне знежирене - 15 г / 2 склянки + 2 ч. ложки
Стабілізатор - 3,5 г / ~ 1 ч. ложка
Вершки густі - 50 г / 5 ст. ложок
Ваніль - 1 стручок
Directions
1Підготувати крижану ванну, заповнивши велику миску з декількома дюймами води з льодом. Встановити зверху металеву миску менших розмірів.
ШОКОЛАДНЕ МОРОЗИВО:
1Нагріти молоко до 115°F (45°C); перевірити температуру за допомогою миттєвого термометра.
2У мисці з'єднати цукор, декстрозу та стабілізатор і рівним струменем всипати у молоко.
3Нагріти суміш до 150°F (65°C) та продовжити готувати, доки температура не досягне 185°F (85°C).
4Перемішати з нарізаним шоколадом. Перекласти суміш у миску на крижаній бані та швидко охолодити.
5Поставити в холодильник (40°F - 4°C) на 6 годин, а потім заморозити суміш в морожениці відповідно до інструкцій виробника.
ВАНІЛЬНЕ МОРОЗИВО:
1Нагріти молоко з розколотим ванільним стручком до 115°F (45°C); перевірте миттєвим термометром, після чого стручок ванілі вийняти.
2Змішайте цукор, сухе молоко, декстрозу та стабілізатор і всипати суху суміш рівним струменем в молоко. Нагріти до 150°F (65°C), додати вершки і продовжити готувати, доки температура не досягне 185°F (85°C).
3Швидко заморозити, поклавши суміш у контейнер і зануривши його у ванну з водою з льодом.
4Поставити в холодильник (40°F - 4°C) на 6 годин, а потім заморозити суміш в морожениці відповідно до інструкцій виробника.