Морозиво з полуничного чаю

  

12 Вересня, 2016

Энциклопедия чая

  • Cook: 4 hrs
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Чай полуничний - 315 мл

Яйця - 2 шт. + 4 жовтки

Цукор - 250 г

Молоко - 315 мл

Вершки густі - 315 мл

Полуниця в цукрі - 12-18 ягід зі стеблинками

Цукрова пудра - 185 г

Directions

1Збити яєчні жовтки з цукром до густої маси.

2Змішати полуничний чай з молоком і довести до кипіння. Потім повільно влити полуничний чай з молоком в яєчну суміш і трошки підігріти, постійно помішуючи дерев'яною ложкою, поки суміш не загусне. Охолодити її.

3В іншій чашці збити вершки і додати їх до крему. Охолодити все в холодильнику. Потім ретельно збити в'язку масу.

4В окремій чашці збити яєчні білки і влити їх в охолоджений крем. Всю масу поставити в холодильник на 3 години, поки крем не стане твердим.

ПОЛУНИЦЯ В ЦУКРІ ДЛЯ ПРИКРАШАННЯ

1Змастити жиром деко. У каструлю покласти цукор і налити 60 мл води. Підігріти, поки цукор повністю не розчиниться. Кип'ятити, доки крапля сиропу не буде застигати в холодній воді. Зняти з вогню, полуницю занурити в сироп і викласти ягоди на деко. Дати їм затвердіти.

2За півгодини до подачі до столу вийняти морозиво з морозилки, щоб воно трохи розтануло. Прикрасити полуницею і подати до столу.

00:00