Мус молочно-шоколадний
десерти італійська кухня духовка
8 Вересня, 2018
100 Great Italian Recipies
- Prep: 3 hrs 45 mins
- Cook: 50 mins
- Yields: 6 порцій
Ingredients
ДЛЯ МУСУ
Молоко - 250 мл / 1 склянка
Яйця - 2 великі жовтки
Шоколад молочний - 250 г
Вершки напівзбиті - 200 г
Желатин у пластинках - 10 г
ДЛЯ ТІСТА:
Цукор - 100 г / 0,5 склянки
Яйця - 3 шт. великих + 1 великий яєчний жовток
Борошно універсальне - 80 г / 2/3 склянки
Крохмаль картопляний або кукурудзяний - 20 г / 2,5 ст. ложки
Какао-порошок несолодкий - 15 г / 3 ст. ложки
ДЛЯ СИРОПУ:
Вода - 30 мл / 2 ст. ложки
Цукор - 80 г / 3/8 склянки
Ром або лікер - 35 мл /2,5 ст. ложки
Directions
1Нагріти духовку до 450°F (230°C). Застелити деко пергаментом.
ТІСТО ДЛЯ ШОКОЛАДНОГО ШАРУ:
1Просіяти разом борошно, крохмаль та какао.
2Відокремити жовтки від білків, збити яєчні білки у мисці з цукром.
3В іншій мисці яєчні жовтки перемішати виделкою. Вмішати до них яєчні білки, потім додати суміш борошна.
4Перекласти на деко та розподілити таким чином, щоб товщина суміші становила близько 1 см. Випікати 5‑7 хвилин.
СИРОП:
1Довести до кипіння в каструлі воду та цукор. Варити, доки цукор не розчиниться і зняти з вогню.
2Коли сироп охолоне, змішати з ромом і відкласти у бік.
МУС:
1Покласти нарізаний шоколад у миску.
2Розм'якшити желатин в мисці холодної води.
3Яєчні жовтки додати у молоко та варити на слабкому вогні, щоб пастеризувати суміш, постійно перемішуючи, до температури 185°F (85°C); перевірити миттєвим термометром. Прибрати з вогню.
4Віджати желатин і додати його в суміш так, щоб він розтанув. Негайно вилити суміш на подрібнений шоколад і ретельно перемішати, щоб отримати гладку, рівну фактуру. Дати охолонути до 86°F (30°C).
5Збити вершки, які мають залишатися досить м'якими, а потім акуратно вмішати їх кондитерським шпателем у шоколадну суміш.
ОФОРМЛЕННЯ:
1Щоб зібрати десерт, вистелити нижню і бокову частину роз'ємної форми тістом та просочити його сиропом. Наповнити мусом, згладити його шпателем і охолоджувати як мінімум 3 години.
2Вийняти з форми та прикрасити. За бажання, можна розкласти зверху шоколадні завитки.
Підготовка: 45 хвилин
Охолодження: 3 години
Приготування: 50 хвилин